2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Az énekesmadarak védelméről Miskolcon

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark meghívásának eleget téve az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdőház Erdészeti Erdei Iskolája is részt vett az intézmény augusztus 20-i rendezvényén, ami a Délkelet-ázsiai énekesmadarak védelmére hívta fel a figyelmet.

A „Silent Forest – Néma Erdő” kampányt az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége hirdette meg. Jelenleg Ázsiában van a legtöbb kihalással fenyegetett madárfaj. A délkelet-ázsiai énekesmadarakra nagy a kereslet, ez évente több száz faj sok millió egyedének veszélyeztetést jelenti.

Az erdei iskola munkatársai változatos programokkal várták az érdeklődőket az Állatkertben. A családok érdekes, ismeretbővítő játékokon vehettek részt, a feladatokban a különféle madárhangoknak is szerepe volt. Olyan énekes madarakra igyekeztek ráirányítani a figyelmet, melyek vándorlásuk okán veszélyeztetettek.

Esetleges hiányukat a hazai erdők, mezők, ezeken keresztül pedig a mostani, illetve a következő generáció tagjai szenvedhetik meg.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…