2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Sporteszközökre pályázhatnak Borsod-Abaúj-Zemplén megye két kistérségének óvodái és általános iskolái

Sporteszközökre pályázhatnak Borsod-Abaúj-Zemplén megye két kistérségének óvodái és általános iskolái

A K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében meghirdetett pályázaton az Abaúj-hegyközi, a Bodrogközi kistérség óvodái és általános iskolái is pályázhatnak eszközökre tornatermük felszereléséhez, intézményenként maximum 500.000 forint értékhatárig.
A K&H szeptember végén jelentette be átfogó támogatási programját a rászorulók megsegítésére. „Ma Magyarországon minden harmadik embert érint a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés. A szegénységi kockázatok többszörösen sújtják a gyermekeket és a hátrányos helyzetű térségekben élőket.  A nélkülözés következményei a gyerekek egész életét meghatározzák. Ezeket tartottuk szem előtt, amikor a rászorulók támogatása mellett döntöttünk” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program egy több szálon futó, átfogó kezdeményezés, amely Magyarország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérsége számára nyújt segítséget a K&H eddigi négy kiemelt támogatási területén – a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program keretében a K&H sport pályázatot hirdet a 311/2007. kormányrendelet alapján meghatározott, leghátrányosabb helyzetű kistérségek közül az Abaúj-hegyközi kistérség, a Bodrogközi kistérség és a Sellyei kistérség helyi köznevelési intézményei – óvodái és általános iskolái – számára, sportszerek és mozgáskoordinációt fejlesztő eszközök beszerzésére, amelyek elősegítik az adott intézmény növendékeinek fizikai jól-létét, hozzájárulnak egészség-prevenciójukhoz, fejlesztik mozgáskoordinációjukat.

A pályázaton 2014-ben összességében 1 500 000 Ft értékben kaphatnak az intézmények a gyerekek/tanulók fejlesztéséhez szükséges sporteszközöket, segédeszközöket, tornatermi berendezéseket, intézményenként maximum 500 000 Ft értékben. Az elbírálás során kiemelt figyelemben részesülnek azok a pályázatok, amelyek lehetőséget adnak a sportfoglalkozások és a köznevelési intézmények kapuinak nyitásához a lakosság felé, bevonják a helyi civil szervezeteket, vagy kapcsolatot teremtenek a különböző életkorú, aktivitású polgárok között.

A pályázatra 2014. október 30-ig lehet jelentkezni a pályázati anyagok leadásával. Részletes pályázati kiírás és a pályázati űrlap a https://www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/hatranyos_helyzetuekert.html címen érthető el.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …