2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A növekedés útján a borsodi gazdaság

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb kimutatása szerint Borsod-Abaúj-Zemplénben folytatódtak a kedvező gazdasági tendenciák. Az egy évvel korábbiakhoz képest bővült a foglalkoztatottság, miközben kevesebb a munkanélküli. A megvalósult beruházások értéke is látványosan emelkedett.


A második negyedévben a foglalkoztatottak száma 5,2%-kal emelkedett, a munkanélkülieké pedig  6,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest.A munkanélküliségi ráta 12,2% volt, 1,4 százalékponttal kisebb, mint egy éve.

Június végén 4857 betöltetlen álláshelyet jelentettek be, számuk 79%-os emelkedést jelent egy év alatt.
Ugyancsak kedvező hír, hogy az idei első félévben a megyei székhelyű gazdasági szervezetek által megvalósított beruházások mértéke 53%-kal több, mint tavaly ilyenkor.

Az első fél évben a négy főnél többet foglalkoztató megyei vállalkozások termelési értéke összehasonlító áron 3,3%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A megyében az ipari produktum 1139 milliárd forint volt, az országos 9,0%-a. Az egy lakosra jutó termelési érték 31%-kal volt magasabb a hazai átlagnál.

„Örömteli, hogy folytatódott a gazdaság élénkülése megyénkben, amelynek köszönhetően javult a foglalkoztatottság, kevesebb a munkanélküli. Természetesen van még bőven tennivalónk, de a felsorolt adatok jelzik, hogy jó úton járunk”- értékelte a statisztikai jelentést dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek