2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sokan adakoznak az árvízkárosultaknak

Nincs olyan nap, hogy ne érkezne meghívó azoktól a szervezetektől,intézményektől, baráti társaságoktól, cégektől, településektől, magánszemélyektől, akik adományokat gyűjtöttek össze, és át kívánják adni azoknak az embereknek, településeknek, ahol pusztított az árvíz. Azért adjuk közre lapunkban ezeket a híreket, hogy mindenki tudjon arról, hogy az emberek nem közömbösek, hanem igenis segítenek a bajban egymásnak.

A „Tegyünk Értük Együtt” Kiemelten Közhasznú Alapítvány 2010. július 23-án Miskolc városában Jótékonysági Koncertet szervez.
Az árvízkárosultak javára megrendezésre kerülő Jótékonysági  Nóta és Operett Gála résztvevői a következő neves művészek lesznek:
Molnár László nóta énekes Kiskunhalasról
Dóka Zsuzsa nóta- és operett énekes Szlovákiából
Erdős Melinda nóta és operett énekes
Madarász Katalin nóta énekes
Szeredi Krisztina nóta- és operett énekes Szlovákiából
Bokor János nóta énekes
Kosári Judit Szlovákiából
Kosári Szabolcs Szlovákiából
Rigó Jancsi Szlovákia koronázott nóta királya
Bangó Mária nóta énekes és a Bangó Band Budapestről
Szávolovics Gabriella Dunaföldvárról
Közreműködnek: a „Tegyünk Értük Együtt” Alapítvány zenekara Puka János vezetésével, valamint az Alapítvány tánccsoportja.

A vadászok is

Az idei áradás okozta pusztítások nyomán, soha nem tapasztalt összefogásnak és segítségnyújtásnak lehettünk tanúi szerte az országban, itt a megyében is.
A károsultak megsegítése volt a célja annak a gyűjtésnek is, amelyet az országos és megyei vadászati szervezetek kezdeményeztek, s melynek nyomán mintegy hatmillió forintot gyűjtöttek össze.
Ezt az összeget, 2010.07.16-án, pénteken 9.00 órakor adja át,Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke, dr. Székely László, az Országos Magyar Vadászkamara alelnöke, a BAZ megyei kamara elnöke és Tóth Á. Dénes megyei fővadász,a BAZ megyei Önkormányzat Szász-termében, három árvíz sújtotta település /Szendrő, Onga-Ócsanálos és Sajóecseg /polgármesterének.

A Samsung

A Samsung 2010. július 15-én  11 órakor a szikszói II. Rákóczi Ferenc kórházba, 20 millió forint értékű adományt ad át ünnepélyesen.Az ünnepségen jelen lesz dr. Ódor Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, D.H. Kim úr, a Samsung Electronics Zrt. elnöke és Dr. Tiba Sándor, a szikszói II. Rákóczi Ferenc kórház igazgatója.

Pál Tibor szocialista országgyűlési képviselő július 14-én a miskolci Frigyik János Imre árvízkárosultnak pénzadományt adott át Miskolcon a Köztársaság u.40.alatt.

Pénzadománnyal és védőoltással segíti a Sanofi Pasteur az árvízkárosultakat

27 millió forint értékű hazai és nemzetközi segítség az árvízi védekezésben segítőknek
A Sanofi Pasteur jóvoltából 10.000 db vakcina érkezett Magyarországra a franciaországi Lyon-ból, melyet a jelenlegi helyreállítási munkában résztvevő hivatásos állomány védőoltására valamint a jövőbeni esetleges katasztrófák elleni védekezésben résztvevők immunizálására kívánnak felhasználni. Ezen túlmenően a károsultak közvetlen támogatására a Sanofi Pasteur és a sanofi-aventis/Chinoin magyarországi munkatársainak összefogásával nem kevesebb, mint 7,2 millió forint pénzadományt gyűjtött össze a vállalat.
A 10.000 db, mintegy 20 millió Ft összértékű Magyarországra juttatott oltóanyagot az árvíz elleni védekezésben résztvevő alakulatoknak és a katasztrófavédelem embereinek szánják, melyből 2.000 db-ot a fokozottan sújtott borsodi régió hivatásos állományi személyzetéhez juttat el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Arról, hogy milyen jellegű adomány lenne a legjobban hasznosítható, a vállalat vezető előzetes tanácskozást folytattak a magyar hatóságokkal, akik támogatták a vakcinák felajánlását, mivel hasonló események kapcsán létfontosságú, hogy a katasztrófavédelem emberei már a bevetés pillanatában rendelkezzenek a megfelelő védelemmel. Ez különösen fontos, hiszen a mostani árvíznél 3.000 kilométeren, közel 10. 000 hivatásos állományú dolgozó védekezett a gátakon, kitéve magát az esetleges fertőzéseknek.

„Bár jelenleg nincs közvetlen fenyegetés egy újabb árvíz kialakulására, a vakcinákat nagy örömmel fogadjuk, hiszen a jövőbeni egyéb bevetések során is kiemelt fontossággal bír a csapatok megfelelő védettsége” – mondta Káli Sándor, Miskolc város polgármestere.
Kinczel Péter, a vállalat csanyikvölgyi egységének vezetője hangsúlyozta, hogy annak ellenére, hogy az árvíz sújtotta településeken már zajlanak a kárrendezési folyamatok illetve az újjáépítési munkálatok, összefogásra és segítségnyújtásra továbbra is szükség van. „A jelenlegi talpra állási folyamat idején reményeink szerint még célzottabb segítség juthat el az érintettekhez, hiszen az árvíz első napjaiban a védekezés jelentette a legfőbb feladatot, de az újjáépítés során  fontos, hogy a valóban rászorulókhoz jussanak el azok a felajánlások, amelyek lehetővé teszik, hogy új életet kezdhessenek az érintettek”- tette hozzá a Miskolchoz tartozó csanyikvölgyi üzem igazgatója. Miskolc mellett néhány kisebb környéki település is részesül majd a sanofi-aventis/Chinoin által felajánlott pénzadományából.

Az ÁNTSZ az Országos Epidemiológiai Központ szakembereivel egyetemben gondoskodik az oltóanyag megfelelő felhasználásáról, és várhatóan néhány napon belül megkezdődhet az érintett személyek beoltása, amely után mintegy 3-4 éven keresztül rendelkeznek majd védettséggel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek