2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

SAJTÓKÖZLEMÉNY: A felelőtlen nyilatkozatok felbecsülhetetlen kárt okoznak Miskolcnak

Káli Sándor: „A villamos projektben jelenleg jobbak a pozícióink másoknál”

Nem a villamos projekt, hanem a városlakók vannak nehéz lélektani helyzetben a sok összehordott zagyvaságtol, amit Juga György és Garamvölgyi Attila képviselők állítanak a Zöld Nyíl kapcsán – nyilatkozta Káli Sándor Miskolc polgármestere a szerdai sajtóban megjelent ellenzéki nyilatkozatra reagálva.

Sajnálatos, hogy ez már nem az első eset, amikor ellenzéki politikusok a Közgyűlés közeledtével saját szereplési vágyuk kielégítésére próbálják felhasználni Miskolc legjelentősebb beruházását, a villamos projektet -mondta a polgármester.

Káli Sándor hangsúlyozta: a villamosvasút-fejlesztés még európai mércével mérve is olyan jelentős beruházás, hogy annak partnerkeresési, pályáztatási feladatai, az elbírálási folyamatai több lépcsőben és hónapokon keresztül tartanak. Így egy-egy pályázat visszavonása nem a programrész sikertelenségét jelzi, hanem azt, hogy a pályázat kiírója lehetőséget lát előnyösebb üzleti helyzet megszerzésére vagy még erősebb versenyhelyzet megteremtésére a város érdekében. Ez a nemzetközi trend.

A polgármester továbbra is úgy látja, hogy sem a villamos projekt, sem más beruházás nem lehet politikai kérdés! Mert ha ezt megengedjük, abból Miskolcnak üzleti hátránya és komoly presztízsvesztesége származik.

„Ezért felszólítom Juga Györgyöt és Garamvölgyi Attilát, hogy – a város érdekében – felelőtlen magatartásukkal ne akadályozzák Miskolc fejlődését!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…