2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Rendkívüli hideg: hajlékot kínáltak a hajléktalanoknak – utcán élő embereket ellenőrzött a rendőrség Miskolcon

Rendkívüli hideg: hajlékot kínáltak a hajléktalanoknak – utcán élő embereket ellenőrzött a rendőrség Miskolcon

A tartósan hidegre fordult időjárás következtében a rendőrség részéről is mind nagyobb figyelem irányul a fedél nélkül élő emberek biztonságos elhelyezésének elősegítésére. Csütörtökön este Miskolc belvárosában a rendőrség újabb három hajléktalan számára kínálta fel az átmeneti szállóra-vonulás lehetőségét.

Február elején három hajléktalan személy (egy nő és két férfi) Miskolc egyik középülete melletti területen keresett magának a hideg elől új menedéket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Szolgálatának járőrei a hozzájuk beérkezett információ birtokában február 2-án este végrehajtott ellenőrzésük során – a rendkívüli hideg miatti veszélyeztetettség megszüntetése érdekében – felajánlották az érintetteknek a biztonságos, meleg szálláshelyre történő vonulás lehetőségét.

A három hajléktalanból egy fő vállalta, hogy élni kíván ezzel, így a rendőrök a szükséges ellenőrzést és adategyeztetést követően felvették a kapcsolatot a Magyar Vöröskereszt B-A-Z. megyei Szervezetének diszpécser központjával. Kírzisautó közreműködését kérték a segítséget elfogadó fedél nélkül élő férfi Hajléktalanokat Gondozó Központba való beszállítása érdekében.

Információs háttér:

A rendőrség kéri a lakosság segítségét, amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

A probléma azonban nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális hátterük, vagy egyéb körülményük miatt veszélyeztetettek.

 

Fotók: Juhász-Léhi István (boon.hu)

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…