2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Négyből három ember életét sikerült megmenteni a kihűléstől

Négyből három ember életét sikerült megmenteni a kihűléstől

A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére február 2-án három lakossági bejelentés is érkezett, melyeknek köszönhetően három férfi életét is sikerült megmenteni a rendőröknek az esetleges kihűléstől.

Az ongai vasútállomás egyik alkalmazottja telefonon értesítette a rendőrséget, miszerint a fűtetlen váróteremben órák óta ücsörög egy férfi. A járőrök a helyszínre mentek, ahol megkérdezték a 40 éves férfit, hogy mire vár. A csak két rétegű ruhát viselő és erősen fázó férfi elmondta, hogy délután kórházi ellátáson volt, azután Taktaharkányba ment volna haza, de Miskolcon rossz vonatra szállt. Pénze elfogyott, másik jegyet nem tud venni és értesíteni sem tud senkit, aki érte jöhetne. A rendőrjárőrök autóba ültették a férfit és lakására vitték.

Egy másik bejelentés az egyik belvárosi parkolóból érkezett, ahol egy erősen ittas férfi a földön feküdt. A rendőrök kérdéseire nem tudott összefüggő válaszokat adni, bár látható sérülései nem voltak. A járőrök krízis kocsit kértek a helyszínre. A Vöröskereszt munkatársai az egyik hajléktalan szállóra vitték a 36 éves férfit.

Az éjszakai órákban az egyik avasi játszótérre riasztották a járőröket, miszerint egy férfi a földön fekve segítségért kiabál. A kiérkező rendőrök felsegítették a férfit, aki elmondta, hogy ittassága miatt elesett, eközben megsérült a lába és nem tudott felállni. Ezért kiabált segítségért. A 70 éves férfihez a rendőrök mentőt hívtak, akik kórházba szállították.

Nem volt ilyen szerencsés egy mezőkövesdi férfi, aki még február 1-jén az esti órákban a kocsmából hazafelé menet saját udvarán elesett. Feltehetően nem tudott felállni és mire megtalálták a mínusz 15 fokos hidegben, kihűlt.

Információs háttér.

A tartósan hidegre fordult időjárás következtében megyénkben a rászorulókat, elesetteket, magányosan élőket, valamint a hajléktalanokat ismételten fenyegeti a kihűlés veszélye. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és szervei a szélsőséges téli időjárási körülmények között is megfelelő szociális érzékenységgel közreműködnek a probléma megoldásában.

Az intézkedő rendőri állomány nagyobb figyelmet fordít a közterületen az időjárási viszontagságok elől menedéket kereső, valamint egyéb okból rászorult személyek megsegítésére.

Megyénk rendőrei fokozottan segítik az időjárási viszonyokból eredő megpróbáltatások elviselésében a fedél nélkül élő hajléktalanokat, és minden más arra rászoruló személyt!

A rendőrség felkészült a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátásának segítésére, amelynek érdekében együttműködik a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival, a Közterület Felügyelet, a Természetvédelmi Őrszolgálat, és a polgárőrség munkatársaival, illetve jól működő kapcsolatrendszert épített ki az ügyeleti és a hajléktalan ellátó intézmények diszpécser központjai között. A szolgálatot teljesítő rendőr haladéktalanul gondoskodik a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő hajléktalan mentővel történő elszállíttatásáról.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tavaly télen összesen 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, ezzel szemben a jelenlegi hideg évszakban tizenketten haltak meg. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

A rendőrség kéri a lakosság segítségét, amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…