2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Négy nap két bűncselekmény, két ítélet

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéter Rendőrőrse négy nap leforgása alatt két bűncselekményt vitt a bíróság elé, melyekben már az ítélet is megszületett. A Rendőrőrs gyakorta él a gyorsított büntetőeljárások lehetőségével, s az éven már öt sikeres bíróság elé állítást kezdeményeztek.

Január 28-án dél körül történt, amikor is egy férfi volt élettársa sajószentpéteri házához ment. A bejárati ajtót ököllel ütötte, lábbal megrugdosta és meg is fejelte, miközben hangosan ordítozott és szidalmazta a házban lakót. A helyszínre érkező intézkedő rendőrök is tanúi voltak a garázda cselekménynek. Az elkövető erőszakos, kirívóan közösségellenes viselkedése alkalmas volt arra, hogy a társasház lakóiban, valamint másokban megbotránkoztatást és riadalmat keltsen. A férfit tettenérését követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, majd 72 órán belül már a bíróság előtt felelt tettéért. A Kazincbarcikai Városi Bíróság 9 hónap felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki részére, illetve a Sajószentpéteri Rendőrőrs kezdeményezésére 30 nap megelőző távoltartást is elrendelt vele szemben.

Január 30-án a délelőtti órákban Berente ipari útján egy betonkerítéssel teljesen körbekerített telephelyre mászott be egy férfi, majd az egyik nyitott csarnokból a keze ügyébe került lemez- és vaselemeket akarta eltulajdonítani. Ténykedése közben azonban a biztonsági őrök tetten érték. A helyszínre érkező rendőrök az elkövetőt elfogták. A férfi a bűncselekményt kihallgatása során beismerte, az eltulajdonítani szándékozott lemez- és vashulladék pedig hiánytalanul megkerült. A többszörösen büntetett tolvajjal szemben bűnügyi őrizet mellett járt el a Sajószentpéteri Rendőrőrs, amelyet a lehető leggyorsabban, február 2-án már bíróság elé is vitt. A Kazincbarcikai Városi Bíróság 180 óra közmunkára ítélte az elkövetőt.     

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek