2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Rendezik a viharkárokat

Rendezik a viharkárokat

Rendezik a viharkárokatKidőlt fák és villanyoszlopok, elárasztott és járhatatlan utak mutatják a hétvégi vihar pusztítását szerte az országban. A hétvégi vihar során több helységben egy havi átlagnak megfelelő csapadék esett. Jelentős károk történtek különösen Borsod megyében Miskolcon és környékén, Baranyában és a Bakonyban, illetve a fővárosban.


Míg az Országos Katasztrófavédelem és a Tűzoltóság a bajbajutottakon segít és azon dolgozik, hogy a közlekedés minél előbb helyreállhasson és elhárítsák a közvetlen árvízveszélyt, a biztosítók megkezdték a károk felmérését. Égnek az ügyfélszolgálatok telefonvonalai és az internetes oldalakon is rengetegen jelzik, hogy kárfelmérésre tartanak igényt. A legtöbb esetben fakidőlés, tetőkről lesodort cserép okozott kárt illetve árvízkárokat jelentettek. A K&H Biztosítóhoz hétfőn 10:00 óráig közel 400 káreseményt jelentettek a hétvégi károk kapcsán és a kárbejelentések folyamatosan érkeznek az egész ország területéről. A napokban beérkező bejelentések becsült kárösszege elérheti a 20 millió forintot.

Hangyási István, a K&H Biztosító kárrendezési vezetője elmondta: „Nem szokatlan sajnos az év ennek a szakában a viharkár. Az előrejelzések szerint még júniusban is több jelentős vihar várható. A tavalyi három nagy júniusi vihar során összesen1724 kárbejelentést tettek ügyfeleink, ebből 1562 lakásbiztosítást, 89 céges biztosítást, míg 66 casco-t érintett. A tavalyi viharkárokra összesen több mint 168 millió forint biztosítási összeget fizettünk ki. A hétvégi viharnál pusztítását az is mutatja, hogy több mint 1000 esetben hívták ki a tűzoltókat, ez majdnem a tízszerese egy hagyományos nyári vihar során kapott riasztásoknak. Ezért arra számítunk, hogy a szokásosnál jóval több káreseményt kell kezelnünk. Szakembereink most is megfeszített erővel dolgoznak, legtöbben már a hétvégén felvették a munkát. Hajdú-Bihar megyében szerencsére nem történt olyan nagy kár, ezért onnan irányítottunk át munkatársakat Miskolc környékére. Rengeteg helyszínre kell eljutnunk, és munkatársaink közlekedését is megnehezíti az utak rossz állapota. Ezért türelmet kérünk ügyfeleinktől, illetve felhívnánk a figyelmüket, hogy a biztosító telefonos ügyfélszolgálatán, illetve 0-24 órás eléréssel a honlapunkon is be tudják jelenteni az őket ért károkat. Fontos továbbá, hogy minden károsult nyugodtan végezze el a szükségjavításokat, hogy megelőzze a további károkat. Azt tanácsoljuk, készítsenek egy-két fotót a kárhelyszínen, majd haladéktalanul fóliázzák be a tetőt, tegyék el a cserepeket az udvaron és szivattyúzzák ki a vizet a pincéből, mert az a legfontosabb, hogy mielőbb megkezdődjön a helyreállítás. A kárfelmérést végző szakemberek napokon belül a helyszínre érkeznek és ahol szükséges, kárelőleget is utalunk a károsultaknak.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek