2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Segítsünk!

A Magyar Posta ismét együtt érző támogatásra kéri ügyfeleit. A „Segítsünk! Magyarország az árvízkárosultakért” elnevezésű feláras bélyeg megvásárlásával, minden ügyfél bélyegenként száz forinttal járulhat hozzá a Japánt sújtó természeti katasztrófa károsultjainak megsegítéséhez. 2011. március 11-én példátlan természeti katasztrófa sújtotta Japánt, minden idők legsúlyosabb földrengésével, majd az azt követő szökőárral. A karitatív akciókhoz a Magyar Posta a már megszokott módon csatlakozik, hiszen feláras bélyegek forgalomba hozatalával hosszú évek óta támogat nemes célokat. 2010-ben, de már az idén is országszerte rekordmennyiségben – több tízmillió forint értékben – vásároltak az emberek valamilyen jótékonysági bélyeget, hogy különféle postai küldeményeiket feláras bélyeggel bérmentesítve segítsenek a rászorultakon.

A „Segítsünk! Magyarország az árvízkárosultakért” feláras bélyeget 1997-ben bocsátotta forgalomba a Magyar Posta annak érdekében, hogy a jó szándékú emberek felajánlásait ily módon továbbítsa a bajbajutottaknak. Az ország valamennyi postáján megtalálható bélyeg értékesítéséből befolyt felárbevételt a Magyar Posta elkülönített számlán gyűjti és karitatív szervezeteken keresztül juttatja el a rászorultakhoz.

2011. június 30-ig az Árvízkárosultakért bélyeg felárbevételét a Japánt megrázó természeti csapás rászorultjainak megsegítésére különíti el a Posta és a Vöröskereszt bevonásával juttatja el az érintettekhez.

Korábbi támogatottak:
1997: A cseh és lengyel árvízkárosultak megsegítése
1998: A nagy kárpátaljai és Észak-kelet magyarországi árvizek után 1998. októbertől 2004-ig a felárbevételt a kormány árvízkárosultak megsegítésére létrehozott számlájára utaltuk.
2005: A január-februári felárbevételt a Magyar Posta a Vöröskereszt délkelet-ázsiai szökőár túlélőit támogató számlájára utalta át. A március havi értékesítés felárösszegét a Posta a mátrakeresztesi felhőszakadás károsultjainak megsegítésére ajánlotta fel.
2006: A Vöröskeresztnek ajánlottuk fel a támogatást.
2010: Ebben az évben három nemes célra tudtunk átutalni felárbevételt.

*         A BAZ megyei Önkormányzatnak, a tavaszi viharkárok gyors enyhítésére.

*         szeptemberben a Magyar Katolikus Karitász közreműködésével Felsőzsolca és Hollóháza rászorultjainak.

*         decemberben a Magyar Kármentő Alapnak (vörösiszap-katasztrófa károsultjainak)

A Magyar Posta a „Segítsünk! Magyarország az árvízkárosultakért” feláras bélyeg forgalomba hozatala óta, több mint 80 millió forintot utalt át különböző segélyszervezeteknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek