2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Postai úton kapják meg a miskolci családok a védőmaszkokat az önkormányzattól

Veres Pál polgármester úgy döntött, hogy a lakosságnak szánt mosható, többször is használható maszkokat – a korábbi szándékkal ellentétben – postai úton juttatja el az önkormányzat a miskolci háztartásokba.

A polgármester szándéka eredetileg az volt, hogy költségtakarékossági okokból, az önkormányzati képviselők kézbesítsék a maszkokat a körzetükben élők számára, azonban a Fidesz képviselői nem vállalták ezt a feladatot.

Veres Pál tudomásul vette az ellenzéki képviselők távolmaradását, és a postai kézbesítés mellett döntött, mivel nem tartotta volna etikusnak, ha csak egy frakció képviselői juttatták volna el a maszkokat a lakossághoz, valamint biztos kézben akarta tudni az ellenzéki képviselőt választó körzetekben élők maszkokkal való ellátását.

A kényszerű postai terjesztés közel egymillió forintos többletköltséget okoz az önkormányzatnak.

Miskolc város vezetése értetlenül áll az ellenzéki képviselők távolmaradása előtt, hiszen korábban már kaptak a fideszes önkormányzati képviselők az önkormányzattól maszkokat, amit akkor maguk osztottak ki.

Az önkormányzat nem először gondoskodik az ellátásról. Első körben saját dolgozóit, a háziorvosi rendelőket, az idősellátásban dolgozókat, a MESZEGYI munkatársait, a holding dolgozóit látta el védőfelszereléssel, majd ahogyan beszerzési források engedték tágította az ellátottak körét.

Lehetővé vált a minden háztartást elérő program beindítása, ráadásul nem egyszerű, eldobható sebészi maszkokkal, hanem többször is használható, mosható, tartós textilmaszkokkal. Az első szállítmány megérkezett az önkormányzathoz, rövidesen megkezdődik a kézbesítés.

Az önkormányzat mindemellett egy újabb körben gondoskodik a háziorvosokról, hiszen a legmagasabb minőséget képviselő FFP3-as maszkokat juttat a háziorvosoknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…