2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Pályázati felhívás civil szervezetek részére

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat EFOP-1.6.3-17-2017-00014 azonosító számú, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan című pályázata támogatást nyert. A pályázatban megjelölt egyik legfőbb célkitűzés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Felzárkózási Fórum létrehozása és működtetése.
A Fórum tervezett létszáma: 27 fő. A tervezett tagok között 5 civil szervezet is szerepel, kiválasztásuk pályázat keretében történik, melyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat ezúton hirdet meg.

Pályázók köre: azon civil szervezetek pályázhatnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Felzárkózási Fórumban való részvételre, melyek a megyében székhellyel rendelkeznek, legalább 2 éve működnek, valamint a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiában megjelölt (a továbbiakban: MNTFS) és/vagy a hátrányos helyzetű célcsoportokkal foglalkoznak (különösen oktatás-képzés területén, illetve fogyatékos személyekkel, nők egyenjogúságával foglalkozó szervezetek). Előnyben részesülnek azon szervezetek, amelyek az MNTFS beavatkozási területeihez kapcsolódó programok bonyolításában részt vettek, és/vagy nemzetiségekkel, kiemelten romákkal kapcsolatos tevékenységet végeznek.

A Fórum tevékenysége: a Fórum tagjainak együttműködésével kerülnek létrehozásra a Szolgáltatási Út Térképek, melyek a megyében meglévő szolgáltatások lakossághoz való elérését vizsgálják, különös tekintettel a helyi szinten hiányzó szolgáltatásokra és a megoldási javaslatokra. A Fórum tagjainak tevékenységéért díjazás nem jár.

A Fórum létrehozása határozatlan időre történik, összehívására a projekt megvalósításának szakaszában, 2018–2021 között évente kétszer, míg a projekt zárását követő 3 évben 1 alkalommal kerül sor évente. A működési költségeket a fent nevezett pályázat finanszírozza.

Benyújtandó dokumentumok:       

1.) kitöltött adatlap;

2.) kitöltött és aláírt szándéknyilatkozat.

Pályázat benyújtásának címe:       

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat

3525 Miskolc, Városház tér 1.

teruletfejlesztes@hivatal.baz.hu

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. március 18.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseit a teruletfejlesztes@hivatal.baz.hu e-mail címen várjuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum