2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Pálházi vonatozás – hétvégén már a felújított kocsik közlekednek

Október közepére befejeződött a Pálházi Állami Erdei Vasút kocsijainak felújítása. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. átfogó közjóléti fejlesztéseinek részeként az elmúlt hónapokban összesen 11 kocsit korszerűsítettünk, ezek közül kilenc zárt, illetve nyitott személyszállító. Saját forrásokból végeztük el a fa- és fém alkatrészek karbantartását, kicseréltük a sérült léceket és padokat, a törött ablakokat.

Természetesen új festést is kaptak a kocsik. A mozdonyszín korszerűsítése már korábban véget ért, ez magába foglalta az épület külső-belső renoválását, a tetőzet cseréjét, valamint egy széles szerelőakna kialakítását. Ilyen mértékű felújítás nem történt az elmúlt évtizedben a megépítésének 125 évfordulóját idén ünneplő Pálházi Állami Erdei Vasúton. A munka nem ért véget, a téli leállás alatt a futóművek karbantartását végezzük el a mozdonyszínben – mondta Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának vezetője.
A hétvégén bárki kipróbálhatja a felújított személyszállító kocsikat. Október 26-án, szombaton ugyanis egy hangulatos erdei vonatozásra várunk mindenkit a Kemence-patak völgyébe. Érdemes fényképezőgépet is hozni, hiszen alkalom nyílik a Páfrány tanösvény bejárására, ahol útközben remek felvételeket lehet készíteni az őszi színekbe öltözött erdőről.  A szerelvény 13.00 órakor indul Pálházáról és 16.30-kor ugyanoda érkezik vissza.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…