2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szakmai fórum civileknek a „szellemi akadálymentesítésről”

Szakmai fórum civileknek a „szellemi akadálymentesítésről”

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő civil szervezetek kommunikációja misszió: egyfajta „szellemi akadálymentesítés” – hangzott el azon a csütörtöki szakmai műhelybeszélgetésen, amelyet az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. szervezett a témával foglalkozó civil szervezetek munkatársainak Baktalórántházán. A rendezvényen a régióban működő, megváltozott munkaképességűekkel foglalkozó civil szervezetek mint-egy félszáz munkatársa szerezhetett praktikus, új ismereteket a kommunikáció, a PR és a sajtókapcsolatok szervezéséről és menedzseléséről.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. európai uniós forrásból indította el „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” című kiemelt projektjét, amelynek célja a foglalkoztatás bővítését, a munkaerő-piaci integrációt és az alkalmazkodóképesség növelését célzó foglalkoztatás-fejlesztési programok eredményességének növelése a projekteket megvalósító szervezetek szakmai támogatásával.

Az október 24-i, baktalórántházi szakmai rendezvény a projektek megvalósításának és a civil szervezetek működésének egy speciális, de rendkívül fontos szegmensével, a projektek „láthatóvá tételével”, a kommunikációval és a potenciális támogatók toborzásával foglalkozott. A műhelybeszélgetés résztvevői – a Kézenfogva Alapítvány, a Követ Egyesület és a Kék Pont Alapítvány szakemberei – arra keresték a választ, hogy az ilyen témában megvalósuló európai uniós projektek tájékoztatással és nyilvánossággal kapcsolatos, kötelező feladatainak „kipipálásán” túl hogyan lehet úgy dolgozni, hogy értelme és lehetőség szerint hosszú távú hozadéka is legyen a kommunikációnak. Mindehhez kapcsolódóan többek között szó esett arról is, hogy hogyan lehet a sajtó számára is érdekessé tenni egy-egy foglalkoztatási programot, milyen eszközei vannak a hírérték-generálásnak, valamint hogy mire és hogyan érdemes használni a közösségi oldalakat a kommunikációban.
A szakmai műhelybeszélgetést követően a résztvevők látogatást tettek a Baktalórántházán most épülő Re-Cikli Műhelyben. Itt a Közép-nyírségi Önkormányzati Többcélú Kistérségi Társulás a Revita Alapítvánnyal és a Kontaktus Egyesülettel közösen indított csaknem 200 millió forintos európai uniós projektjében 150 fő számára nyújtanak egyéni és csoportos munkaerő-piaci szolgáltatást, emellett 55 megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű ember részére biztosítanak képzést. A sikeresen vizsgázók közül 20 fő 6 hónapos foglalkoztatását biztosítja a projekt, 5 főnek pedig segíti a vállalkozóvá válását. A projekt a kistérségben egy eddig hiányzó szolgáltatást is elindít: egy olyan szervizműhely nyitja meg kapuit, ahol a képzésüket követően ott dolgozó megváltozott munkaképességű munkatársak megjavítják azt, aminek újra gurulnia kellene: kerékpárt, kerekesszéket, babakocsit, valamint sport- és háztartási eszközöket is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…