2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
Ózdon lesz Radovic Dusán búcsúztatója

Ózdon lesz Radovic Dusán búcsúztatója

Ózdon lesz Radovic Dusán búcsúztatójaÓzd – Radovic Dusán tudatosan készült a rendőrpályára, általános és középiskolai tanulmányait még Ózdon fejezte be, majd ezután évről-évre folyamatosan képezte magát. Harminc évesen avatták volna tisztté, de ezt már nem élhette meg a pénteken meggyilkolt rendőr.

Vasárnap délután sikerült beszélnünk Dusán nevelőapjával, aki kiskora óta nevelte a fiút.

– Még most is úgy érezzük magunkat, mint akibe belecsapott a villám – fogalmazott Orbán Dezső. – Szombaton megnéztük a fiú holttestét, úgy feküdt, mint aki csak alszik. A fején volt néhány véraláfutás, még most sem hisszük el, hogy elveszítettük. A tehetetlenség a legrosszabb. A kis család most indult volna nyaralni, de ez a szörnyű tragédia mindent megváltoztatott. Dusán mindig mosolygott, egyenesben volt az élete. Imádta a feleségét és a két éves gyermekét. Nem tudom felfogni, hogy hová züllik ez a társadalom, úgy látszik: a mai Magyarországon mindent meg lehet tenni.

Orbán Dezső azt is elmondta, hogy Radovic Dusán hamvasztás előtti búcsúztatóját az ózdi Gyári Temetőben tartják meg, de az időpontja még nem ismert.

 

***

 

Hősi halált halt az ózdi születésű fiatal rendőr

Radovic Dusán (született Ózd, 1980. május 21.), a miskolci rendészeti szakközépiskola elvégzése után 1999-ben került Budapestre és kezdte meg szolgálatát Zuglóban. Élt-halt a kerületért, szenvedéllyel végezte munkáját, elhivatott és rendkívül tehetséges fiatalembernek ismerték kollégái és barátai. Forrás:boon.hu

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek