2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Összevonások az oktatásban is

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésén döntött a fenntartói irányítása alá tartozó nevelési-oktatási intézmények átszervezéséről. Eszerint a feladatok magas színvonalú, hatékonyabb és költségtakarékosabb ellátása, az egységes szakmai irányítás érdekében, figyelemmel a közoktatási szolgáltatásokat igénybe vevő gyermeklétszám csökkenésére és a finanszírozás rendszerére, indokoltnak és szükségesnek tartja a fenntartói irányítása alá tartozó nevelési-oktatási intézmények átszervezését. A Közgyűlés az érdekelt szervezetek véleményének kikérését követően az Abaújszántói Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, a Tokaji Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, a Serényi Béla Gimnázium Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Szepsi Laczkó Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium szakmai gyakorlati oktatást végző tangazdaságait, és a Szepsi Laczkó Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanpanzióját augusztus 1.-től gazdasági társasági formában szervezi meg.

A közfeladat ellátás átadása a Tangazdaság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Korlátolt Felelősségű Társaság részére közfeladat ellátási és továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel történik.

A Közgyűlés döntött továbbá arról, hogy július 31-ei hatállyal a sajószentpéteri Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Iskolát, a kazincbarcikai Deák Ferenc Szakképző és Művészeti Szakközépiskolát, a kazincbarcikai Irinyi János Szakközépiskola és Kollégiumot, valamint a miskolci Teleki Tehetséggondozó Kollégiumot a Surányi Endre Szakképző Iskola és Kollégiumba olvasztja be.

A kazincbarcikai Jókai Mór Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumot megszünteti.

A putnoki Serényi Béla Gimnázium, Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégiumot, és az ózdi Bolyai Farkas Szakképző Iskolát a József Attila Gimnázium Szakközépiskola Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe olvasztja be.

A sátoraljaújhelyi Szepsi Laczkó Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumot, és a sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakképző Iskolát a Kossuth Lajos Gimnázium Szakközépiskola Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe olvasztja be.

Az Abaújszántói Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumot a Váci Mihály Gimnázium Szakközépiskola és Kollégiumba olvasztja be.

A Tokaji Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumot a Szerencsi
Szakképző Iskolába olvasztja be.

A kurityáni Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Diákotthont, az ózdi Óvoda Általános Iskola Speciális Szakiskola Diákotthon és Egységes Pedagógiai Szakszolgálatot, a sályi Mozgásjavító Általános Iskola Előkészítő Szakiskola és Diákotthont, a sárospataki Erdélyi János Általános Iskola és Kollégiumot, a sátoraljaújhelyi Deák úti Általános Iskola Előkészítő Speciális Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálatot, valamint a tornanádaskai Általános Iskola Speciális Szakiskola és Diákotthont a girincsi Óvoda Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon helyi önkormányzati költségvetési szervbe történő beolvadással megszünteti.

Az ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú
Művészetoktatási Intézmény alapfokú művészetoktatási feladatait és a feladatot ellátó Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagintézményét a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény helyi önkormányzati költségvetési szervbe integrálja.

A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnázium Szakközépiskola Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapfokú művészetoktatási feladatait és a feladatot ellátó Lavotta János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tagintézményét a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény költségvetési szervbe integrálja.

Az érintett intézmények vezetőinek vezetői megbízását július 31-ei hatállyal a fenntartó visszavonja.

A Közgyűlés valamennyi helyi önkormányzati költségvetési szerv gazdálkodási, könyvvezetési, adatszolgáltatási feladatainak ellátását, a feladat végzéséhez szükséges 137 álláshelyet, a kapcsolódó tárgyi eszközöket augusztus 1-jei hatállyal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Ellátó Szervezetéhez helyezi át.

A Közgyűlés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat irányítása alatt álló nevelési-oktatási intézmények, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Ellátó Szervezetének átszervezése miatt módosította a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat idei költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletét.

A Közgyűlés elfogadott több, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei oktatási intézmény átalakításával kapcsolatos szakvéleményt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek