2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Sajtfánk (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

• 5 dl tej • 16 dkg margarin • 32 dkg liszt • 6 tojás • 24 dkg reszelt sajt

• Só

A tetejére: 1 tojássárgája

 

 

A tejet felforraljuk a margarinnal, megsózzuk, és lassan beleöntjük a lisztet, közben állandóan keverve, nehogy becsomósodjon. Addig hagyjuk a tűzön tovább kevergetve, amíg az edény falától el nem vált a massza. Majd a tűzről levéve még melegen (de nem forrón!) egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül a reszelt sajtot. Diónyi gombócokat formázunk belőle, a sütőlemezre egymás mellé ültetjük őket, a tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megsütjük. Vigyázzunk, ne kerüljenek szorosan egymás mellé a kis fánkok, mert sütés közben jelentősen megnőnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kókusz tekercs
Kókusz tekercs Egy rúdhoz: 20 dkg darált keksz 15 dkg porcukor 2 evőkanál kakaópor 1/2 dl rum 2 merőkanál kávé Krém: 7 dkg vaj 10 dkg…
Boszorkány máglya
Boszorkány máglya hozzávalók: Hozzávalók: – 16 db babapiskóta – 3 dl tej – ízlés szerint vanília cukor és porcukor – 25 dkg gesztenye massza –…

További cikkek