2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Open Days Brüsszelben és régiónkban

Open Days Brüsszelben és régiónkban

Open Days Brüsszelben és régiónkbanOktóber 5 és 9. között rendezik meg Brüsszelben az Open Days 2009 rendezvénysorozat keretében a Régiók Hetét. Az Észak-magyarországi Régió is csatlakozik a klímaváltozás elleni harchoz.A rendezvényen Észak-Magyarországot a Regionális Innovációs Ügynökség (NORRIA) és a Regionális Fejlesztési Ügynökség (NORDA) delegáltjai képviselik, a programról a két cég ügyvezető igazgatója, Nyiry Attila, és Francsics László  sajtótájékoztatón számolt be.

Elmondták, hogy a hét számos témája kapcsolódik a lisszaboni célkitűzésekhez, a fenntartható fejlődés és a versenyképesség jegyében. A régió a „20/20/20 Régiók a klímaváltozás ellen” konzorcium tagjaként számos intézkedéshez csatlakozik, a konzorcium tagjai október 6-án tartanak szekcióülést Brüsszelben. A brüsszeli rendezvényhez kapcsolódva Észak-Magyarország az október hónapot az Open days témájának szenteli. A helyi rendezvények közül kiemelendő az október 21-ei konferencia, amelyre uniós, országos és régiós szakmai szervezetek előadóit várják. Témája és egyben címe: „Észak-Magyarország a fenntartható Európában – lehetőségek és kihívások”. Október 27-én Sátoraljaújhelyen folytatódik egy workshoppal , majd 28-án Egerben, és november 9-én Gyöngyösön egy-egy konferenciával, ahol az éelmiszeriparról, illetve a válságról lesz szó. Francsics László kiemelte, hogy a brüsszeli programok hazai bemuatásának az is a célja, hogy hozzátéve majd az itthoni tapasztalatokat, s ezeket a jól hasznosítható anyagokat visszajuttatják Brüsszelbe, s amikor 2011-ben magyar elnökség lesz az unióban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…