2023. 02. 3. péntek

Balázs
1 EUR 387 HUF
1 GBP 433 HUF

Önkormányzati és nem önkormányzati feladatok

Az elmúlt napokban főleg internetes felületeken keresztül több felvetés is érkezett a miskolci önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy miért nem zárnak be teljesen az éttermek, edzőtermek, gyárak, illetve miért nem kezdik meg Miskolcon a koronavírus-tesztek tömeges elvégzését.

Miskolc MJV Önkormányzata ezekben a kérdésekben nem intézkedhet, sem magáncégeket, sem országos közszolgáltatókat – gázszolgáltatót, áramszolgáltatót – nem utasíthat semmire. Mint ahogyan a tömeges tesztelés elrendelésére sincs ráhatása, arról ugyanis csak a kormányzat dönthet.

Miskolc város vezetése ugyanakkor arra kér minden itt működő éttermet, kávézót, fitnesz-termet, illetve nem élelmiszert, higiéniai és tisztítószereket értékesítő üzletet, hogy tartsák be a kormányzat által elrendelt nyitvatartási időket, és mindannyiunk érdekében gondolják át azt is, valóban jó döntés-e, ha továbbra is nyitva tartanak, ezzel esetlegesen fertőzésveszélynek kitéve magukat, személyzetüket és vendégeiket is.

Kérjük, hogy ahol ez megoldható – főleg kávézók, éttermek, vendéglátóipari egységek esetében – a kialakult helyzetre tekintettel inkább kiszállítással, elviteles kiszolgálással lássák el vásárlóikat. Az edző- és fitnesz-termek pedig vizsgálják meg, hogy  esetleg valamilyen online formában nem tudják-e megtartani az edzéseket, foglalkozásokat.

Miskolc városa továbbra is megtesz a kormány védelmi rendelkezéseivel összhangban mindent a miskolciak biztonsága érdekében, olyan döntéseket, intézkedéseket azonban, amelyekre nincs jogköre, nem hozhat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bejelentés!
Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul a 2024-es önkormányzati választásokon. "Sz…