2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Ökoturisztikai látogatóközpont Vámosújfaluban

Ma „Kiemelt turisztikai attrakciók- és szolgáltatások fejlesztése” című projekt keretén belül átadták Vámosújfalu Ökoturisztikai Látogatóközpontját.

„Kiemelt turisztikai attrakciók- és szolgáltatások fejlesztése” projekt átfogó célja a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék komplex fejlesztése, melyen belül a térség hagyományain alapuló, a világörökségi helyszín kulturális infrastruktúráját hasznosító fejlesztések, kulturális, vallási, művészeti rendezvények és a hozzájuk szorosan kapcsolódó turisztikai szolgáltatások valósulnak meg.
Vámosújfalu Község Önkormányzata az egyedülálló fejlesztési projekten belül a meglévő Faluház bővítésével és a szomszédságában álló, szintén önkormányzati tulajdonú épület felújításával olyan ökoturisztikai látogatóközpontot és bemutatóhelyet hozott létre, amely ismeretátadással, szemléletformálással kívánja elősegíteni és biztosítani a Bodrogzug vidékének természeti, táji, kulturális értékmegőrzését.
Az Ökoturisztikai Látogatóközpont két termében a látogatók interaktív kiállítások segítségével ismerhetik meg a térségre jellemző élőhelyeket, azok gazdag élővilágát, valamint a terület kultúrtörténeti, néprajzi értékeit. A kiállítások többféle játékos elemet is tartalmaznak, így a gyerekek szórakoztató módon tanulhatnak és ismerkedhetnek meg a környezettudatos életvitellel. Az egész évben megtekinthető állandó kiállítások mellett időszakos fotókiállítások teszik színesebbé a környék megismerését.
A bemutatótermeken túl szakmai előadásokra alkalmas előadóterem, információs pont, valamint egy meglévő paraszti jellegű házból átalakított Túraszervező Központ biztosítja a Vámosújfaluba érkezők kiszolgálását. Lehetőség van kerékpár bérlésére is, a kirándulók pedig a látnivalókban gazdag kerékpártúrák után a szabadidőparkban pihenhetnek meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …