2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Fideszes trükk a boltzáras népszavazás „átengedése”

Tovább folytatja az Orbán-kormány ócska játékát a vasárnapi boltbezárás eltörléséről szóló népszavazás kapcsán. Most a fideszes többségű Nemzeti Választási Iroda átengedte egy álcivil kezdeményezését. aki ráadásul az eredetihez képest ellentétes tartalmú beadványt nyújtott be „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?” címmel. Ez azt jelenti, hogy a kérelmet benyújtó fideszes „civil” a boltzár fenntartása érdekében kíván kampányolni, míg az ellenzék a nyitvatartásért akarta a népszavazást elindítani.

Tehát folytatódik a színjáték. A kormány így akadályozza meg a valódi népszavazást, amelyet a pártok közül elsőként a Demokratikus Koalíció, majd később az MSZP is kezdeményezett. Az álcivil javaslat éppen azt a célt szolgálja, hogy ne gyűlhessen össze a szükséges aláírás mennyiség, hónapokkal csússzon egy hiteles ellenzéki kezdeményezés lehetősége, így a boltok továbbra is zárva maradhatnak, adóbevételektől és munkahelyektől fosztva meg az országot.

A DK nem vesz részt ebben a szánalmas komédiában, de tudatjuk mindenkivel, hogy egy új, demokrata kormány első döntései között lesz majd az értelmetlen, és károkat okozó vasárnapi boltzár megszüntetése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek