2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyilvános a miskolci adósok listája

Január 1-jétől 1.000 Ft adóhátralékkal is felkerülhet az önkormányzat honlapjára, aki 10 napot késik egyes adókötelezettségeivel.

A 2011. évi CLVI. törvény kibővíti azt a kört, amikor az adóhatóság az adótitkot nyilvánosságra hozhatja. Az adózás rendjéről szóló törvény 2012. január 1-jétől hatályos új rendelkezése így szól:

55/B. § Az önkormányzati adóhatóság helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a tízezer – magánszemélyek esetében az ezer – forintot elérő adótartozással rendelkező adózó nevét, címét és az adótartozás összegét az esedékességet követő 10. nap 0 órától a helyben szokásos módon közzéteheti.

A lista első alkalommal történő megjelentetése előtt a hivatal az érintetteket tájékoztatta. A hátrányos következményekkel járó közzététel elkerülhető lett volna a tartozás haladéktalan rendezésével, illetve – átmeneti fizetési nehézség esetén – egy előtörlesztés teljesítése mellett benyújtott és adózó javára pozitívan elbírált fizetési könnyítési (részletfizetésre vagy halasztásra irányuló) kérelemmel.

http://miskolc.hu/sites/default/files/dokumentumok/csatolmanyok/adoslista20120220.pdf

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek