2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Niedermüller Péter: Feljelentést teszünk és az antiszemita plakátok azonnali eltávolítását követeljük!

Niedermüller Péter: Feljelentést teszünk és az antiszemita plakátok azonnali eltávolítását követeljük!

Ismeretlenek olyan plakátokat helyeztek ki Budapesten, amelyek két, a kormány által is támadott újságírót ábrázolnak izraeli zászló előtt, “Mi is a határon túlról jöttünk” felirattal. A nyíltan antiszemita plakátok egy olyan kort idéznek meg, amelynek gyomorszorító emléke soha nem fogja megengedni, hogy a történelem megismétlődhessen. Ez a mi közös felelősségünk.

A Demokratikus Koalíció politikusaként és Erzsébetváros közös ellenzéki polgármestereként azt követelem, hogy azonnali hatállyal távolítsák el a városunkból az antiszemita plakátokat! Az ügyben közösség elleni izgatás miatt feljelentést teszünk, a hatóságoknak kötelességük megtalálni a gyűlöletbűncselekmény felelőseit! Szolidárisak vagyunk az Index újságíróival, és abban az esetben, ha Erzsébetvárosban is felbukkan egy ilyen plakát, akkor azt természetesen azonnali hatállyal el fogjuk távolítani.

 

Niedermüller Péter
Erzsébetváros polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…