2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Névváltozás, megújulás a Hunyadiban

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS, KÍVÜL-BELÜL MEGÚJULT KÖRNYEZETBEN

Teljesen megújult és egy korszerű tornacsarnokkal bővült Miskolcon az egykori Bársony-Hunyadi Általános Iskola Hunyadi Mátyás tagiskolája, amely a 2015/2016-os tanévtől sportiskolaként működik tovább. Az intézmény a miskolci származású háromszoros magyar olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső nevét vette fel.

Az Európai Uniós támogatással megvalósult projekt részeként megtörtént az iskolaépület homlokzatának hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, valamint a gépészeti és elektromos rendszer felújítása, így teljesen megújult, modern eszközökkel felszerelt, a 21. századi igényeknek megfelelő sportiskola létesült Miskolcon.
Az épületenergetikai fejlesztések mellett a projekt célja a mindennapos testneveléshez szükséges infrastruktúra megteremtése volt. Megújultak a tornatermi öltözők, a küzdőtér, és vadonatúj sportszereket is kapott az iskola.
A meglévő épület új, teljes mértékben akadálymentes tornateremmel bővült, amely otthont ad egy több mint 400 négyzetméteres játéktérnek, szertáraknak, egy tanári szobának, és négy, egyenként 15 férőhelyes öltözőnek.
A diákok nagyon örülnek a fejlesztésnek, hiszen a sport számukra is nagyon fontos, és a nagyobb tér ez esetben nagyobb mozgásteret is jelent, amelyet nagy örömmel fognak majd használni a mindennapokban. A pedagógusok szerint a testnevelésben is nagyon fontos a tanulók motivációja, amit a megújult környezet, az új eszközök erősítenek.
Az ünnepségen részt vett a névadó lánya, Gyarmati Andrea is, aki köszöntőjében elmondta: „Nagyon boldog vagyok, hogy édesapám nevét viselheti az intézmény. Jobban szerettem volna őt elkísérni erre az eseményre, de két éve elment közülünk. Mindig szeretettel emlékezett szülővárosára, Miskolcra. Bízom benne, hogy az ő nevét viselő iskolából számos olyan diák kerül majd ki, aki olimpikon lesz, mint ahogy ő is volt.”
Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármester az eseményen kiemelte: „Fontos, hogy ne csak itt helyben, hanem az egész országban lássák, hogy Miskolc és ezen belül a város sportélete is fejlődik. Ezzel az iskolával nagy fejlődésről számolhatunk be Miskolcon, hiszen tovább erősödik az utánpótlás. A diákok egy megújult infrastruktúrával rendelkező helyszínen edzhetnek a továbbiakban.”
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege 497.124.001.- Ft.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek