2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Nevelési évnyitó Miskolcon

A most felújított miskolci Bokréta úti Margaréta bölcsődében  évnyitót tartanak
Az intézmény vezetőjének köszöntője és a gyerekek műsora után Dr. Kriza Ákos, Miskolc M.J. Város polgármestere mond ünnepi beszédet.
Miskolc 350 millió forint támogatást nyert bölcsőde korszerűsítésre, felújításra az Új Széchenyi Terv keretében.
„Miskolcon összesen 756 bölcsődei férőhely van, mellyel a városban minden jelentkező igényt kényelmesen ki tudunk elégíteni, viszont nagyon fontosnak láttuk azt, hogy ezen férőhelyeknek a minőségét növeljük, erre ad lehetőséget a nyertes pályázat”- mondta Dr. Kriza Ákos polgármester egy korábbi sajtótájékoztatón.

A városvezető a konkrétumokról szólva elmondta, a pályázati kiírás feltételei szerint, a projekt során a városban működő tíz bölcsődéből három olyan intézmény; a Diósgyőri, a belvárosi Mesemalom és az avasi Napraforgó Bölcsőde felújítására, korszerűsítésére kerül sor, amelyek teljes kapacitással üzemelnek, és ahol sok gyerek ellátásáról gondoskodnak a város különböző részeiben.
Az intézményeket igyekeztek úgy kiválasztani, hogy azok lefedjék Miskolc teljes területét, az összes városrészt, ezért esett három, egymástól viszonylag távoli városrész bölcsődéire a választás.
A 3 bölcsőde teljesen megújul, külső hőszigetelést, szilikon nemes vakolatot kapnak az intézmények, cserélik a külső és belső nyílászárókat, napcellákat telepítenek az intézményekben, megújulnak a vizesblokkok, a belsőterek, akadálymentesítik a bölcsődéket és csapadékvíz elleni szigetelést is kiépítenek.
Idén májusban a Margaréta óvodában súlyos baleset tortént. A kora délutáni órákban, pihenő bölcsődésekre omlott a külső vakolat. – Hat gyermeket szállítottak kórházba, az orvosi szakvélemény szerint öten könnyű, míg egy gyermek súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A város polgármestere ezt követőenelrendelte valamennyi intézmény statikai és állapotvizsgálatát. „Borzasztó volt annak idején látni a helyszínen azt, ami történt, és a város mindent elkövet azért, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő Miskolcon. Ez a nyertes pályázat nagyban segíti erőfeszítéseinket” nyilatkozta Kriza Ákos.
A miskolci városvezetés számára kiemelt jelentőségű az, hogy a gyermekek biztonságban legyenek a városi intézményekben, így  minden intézményt átvizsgáltak, a Margaréta Bölcsődében pedig már elkészült az érintett terület újravakolása is.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek