2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Népszavazást kezdeményez a Jobbik Miskolcon

Helyi népszavazást kezdeményez a Jobbik Miskolcon, a párt azt szeretné elérni, hogy ne a borsodi megyeszékhelyen épüljön meg zömmel uniós pénzből az 1,7 milliárd forintba kerülő úgynevezett Világsátor, amely lényegében egy “roma kulturális központot” feltételez – mondta Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője miskolci sajtótájékoztatóján, pénteken.

A politikus úgy fogalmazott: a Jobbik nemet mond a cigányközpontra, s erre kérik a miskolciakat is.

Egyed Zsolt azt mondta: a “romaközpont nem lenne más, mint egy új, európai méretű cigány szórakozónegyed, melynek hozadékaként a cigánybűnözés nő, az ingatlanárak pedig csökkennek majd a városban”.

Hozzátette: “felháborító, hogy a miskolci városvezetés a lakosság tájékoztatása és megkérdezése nélkül, szinte titokban döntött arról, hogy romaközpontot épít a város egyik legszebb helyére, Tapolca kapujába.

“Miskolcnak nincs szüksége arra, hogy koncentráltan még több ezer cigány jelen legyen a városban”, a központnak köszönhetően “lakhatatlanná fog válni” Miskolc – szögezte le Egyed Zsolt.

Az aláírásgyűjtés célja egy helyi népszavazás kiírása – tette hozzá Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, megjegyezve: 30 nap alatt 35 ezer aláírás összegyűjtését kezdeményezik.

A miskolciaktól arra várnak választ, és ez szerepel a kérdőíven: “Egyetért-e ön azzal, hogy Miskolc város ne vegyen részt a Világsátor projektben, és az e tárgyban hozott határozatot a közgyűlés visszavonja?”

– MTI –

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…