2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Elkerülhető lett volna a jégpályabotrány!

Ha már decemberben hallgatnak a szocialistákra, akkor a korcsolyázni akaró miskolciaknak nem kellett volna dühöngeniük.

„Annak örülünk, hogy megnyit a miskolci 2-es műjégpálya, annak azonban nem, hogy karácsony előtt hiába jeleztük az emberek felháborodását, heteknek kellett eltelnie ahhoz, hogy végre történjék valami” – jelentette ki dr. Varga László szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP miskolci ügyvezető elnöke csütörtökön Miskolcon, Bartha György önkormányzati képviselővel közösen megtartott tájékoztatóján.

A szocialisták eredetileg Nyissák meg a 2-es műjégpályát! címmel hirdették meg sajtótájékoztatójukat szerdán délután, ám estére kiderült, erről már döntöttek az illetékesek: a Miskolc Városi Szabadidőközpont közölte, megkezdték az előkészületeket a nyitáshoz.

Dr. Varga László elmondta: amiről december 21-i sajtótájékoztatóján beszélt, sajnos bekövetkezett, korcsolyázni vágyó miskolciak százainak kellett lemondaniuk a sportolásról a zárva tartó kinti pálya miatt. Mint mondta, sokkal jobb lett volna, ha a városvezetés már akkor foglalkozik az üggyel, amikor az MSZP tolmácsolta az őket megkereső emberek véleményét. Ebben az esetben a miskolciak a két ünnep között is használhatták volna a kinti pályát, ráadásul nem fordulhatott volna elő, hogy több százan nem férnek be a Jégcsarnokba. „Ez az eset is bebizonyította, hogy a városvezetésnek nyitott szemmel kellene járnia Miskolcon, s meghallgatnia másokat is, még akkor is, ha azok ellenzéki képviselők, vagy panaszos városlakók” – jelentette ki a szocialista politikus. Ismét emlékeztetett arra, hogy az előző, MSZP-s városvezetés a Jégcsarnok megépítése mellett nem azért újíttatta fel a 2-es pályát is (négy évvel ezelőtt 45 millióból lecseréltették a csővezetéket, új pályatestet helyeztettek el, s megújíttatták a hűtési technológiát is), hogy az zárva tartson.

Bartha György beszélt arról, amiről az ÉszakOnline már többször is beszámolt: január 5-én óriási tumultus alakult ki a Jégcsarnok bejáratánál, mintegy ezer ember szeretett volna bejutni, ám a csarnok egyszerre csupán 600 korcsolyázót tud befogadni. Többen nem is győztek várni arra, hogy valaki kijöjjön a csarnokból, s ők így bejuthassanak, inkább dühöngve hazamentek. „Zsiga Marcell sportért is felelős alpolgármester ahelyett, hogy kijelenti, 47 ezer forintból is meg lehet élni, vagy ahelyett, hogy a háza előtti új aszfaltban gyönyörködik, jobban tenné, ha inkább a miskolci sportügyekben, tömegsportügyekben aktivizálná magát” – mondta a szocialista politikus.

Szerinte a sok kár mellett annyi haszna azért volt a január 5-i incidensnek, hogy a miskolciak rácáfoljanak arra az állításra, miszerint nincs nagy igény a közönségkorcsolyázásra.

 

Északonline.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…