2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Nemzetközi konferencia a vizekről a Miskolci Egyetemen

Nemzetközi konferencia a vizekről a Miskolci Egyetemen

Nemzetközi konferencia a vizekről a Miskolci EgyetemenAz idén hatodik alkalommal megrendezett, a Kárpát-medence ásvány- és gyógyvizeivel foglalkozó tudományos konferencia az ásványvizek hazájából, a Hargita megyei Csíkszeredáról indult 2004-ben. A magyarországi szakemberek és piaci szereplők nagy érdeklődésére tekintettel a negyedik konferenciát már a Miskolci Egyetemen, az ötödiket ismét Csíkszeredán rendezték meg.

A rendezvény keretében tisztelegtek a szervezők a Miskolci Egyetem, a Műszaki Földtudományi Kar és a Hidrogeológiai-Mérnökgeológiai Tanszék évtizedeken-évszázadokon átívelő tevékenységének, hiszen a Műszaki Földtudományi Kar a 275. tanévét indítja, a Miskolci Egyetemet 60 éve hozták létre, a Műszaki Földtudományi Kar 50 éve működik Miskolcon, a Hidrogeológiai-Mérnökgeológiai Tanszék pedig 20 éves.

A konferencia célcsoportja elsősorban azon hazai, kárpát-medencei és európai szakemberek köre, akik a felszín alatti vízkészletekkel, ásvány- és gyógyvíz-előfordulásokkal, azok kutatásával, termelésével, hasznosításával és védelmével foglalkoznak.  A konferencia szeretné összekötni (és a későbbiekben közérthetően tolmácsolni) a térben egymástól távoli Bükk-vidék termálkarsztvizének és a terápiás képességű barlangjainak  rekreációs, valamint részben gyógyító lehetőségeit a Hargita-térség hideg borvizeinek, sós forrásainak, mofettáinak terápiás potenciáljával, miközben a nyugtató táj szépségeit is meg lehetett csodálni kikapcsolódásként.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek