2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Nemzetközi és Nemzeti Fiatal Galamb és Kisállat kiállítás Szikszón

Szikszó ad otthont újra a V-33 Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület által szervezett galamb és kisállat kiállításnak a hétvégén ( november 17-18 ) a városi sportcsarnokban. Az idei kiállítás igazán gazdag , hiszen a nemzetközi kiállításon 487 galambot és 19 baromfit vonultatnak fel, a nemzeti fiatal kategóriában 277 galamb és 100 baromfi látható.  A hagyomány szerint az  idén is érkeztek  állataikkal   tenyésztők Felvidékről, Kassáról, Nagyidáról.

Füzesséri József Szikszó polgármestere arról beszélt : Szikszó számára mindig öröm az, ha olyan rendezvénynek ad helyet, olyan rendezvényt támogathat,  amelyet szenvedéllyel hívtak életre.  Az elmúlt esztendők tapasztalata azt mutatja , a galamb és díszbaromfi  tenyésztők az a közösség, ahol olyan emberek tevékenykednek együtt , akiknek szenvedélyük a hobbijuk, és ezt  a hobbit kimagaslóan végzik. Az idei esztendő azonban  jóval több az előzőeknél. Ezen a hétvégén nemcsak a Nemzetközi Galamb és Díszbaromfi Kiállatásnak ad helyet Szikszó, hanem első alkalommal kerül megrendezésre a városban a Nemzeti Fiatal Galamb és Kisállat kiállítás.  Itt a tenyésztők arra vállalkoztak, hogy olyan fajtákat is bemutassanak ami honos hazánkban, vagy olyanokat amelyet  honosítani érdemes .

A szervező  V-33 Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület jubilál  ebben az esztendőben , 130 születésnapjukat ünneplik. Írásos bizonyítékaik vannak arról, hogy 1888-ban Miskolc , Kassa és Eperjes galamb tenyésztői állattartó csoportot hoztak létre , és nemcsak szakmai műhelyként működtek együtt, hanem célul tűzték  megismertetni a galambtartás előnyeit is a lakosság körében.  130 év eltelte után, még ma is aktívan működik ez az egyesület, nemcsak szakmai csoportként, hanem ez a kiállítás- és az elmúlt évek kiállításai is- bizonyíték rá, egyfajta ismeretterjesztő közösségként.

Az érdeklődőket a kiállításra szombaton reggel 8 és este 6 között, vasárnap pedig reggel 8 és 13 óra között várják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek