2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
Néma főhajtás a hősök előtt: A bátorság vérvonala

Néma főhajtás a hősök előtt: A bátorság vérvonala

Néma főhajtás a hősök előtt: A bátorság vérvonala Együtt adtak vért a DVTK labdarúgói és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az I. Országos Rendőrségi Véradó napon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerveinél 2010. február 11-én négy  helyszínen állítottak fel véradópontot. Ezek: a Főkapitányság (ahol az idén 100 éve alapított DVTK sportklub focicsapata is részt vett a véradásban), a Miskolci Rendőrkapitányság, a Sárospataki Rendőrkapitányság és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság.

A véradó napon az országos kezdeményezéshez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon csatlakozott, azt támogatta többek között:

– dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány,

– Tornyi Barnabás a DVTK vezető-edzője,

– Veréb György a DVTK kapus-edzője,

– a  DVTK futtballcsapata,

– B-A-Z. megye rendőrkapitányai,

– Kállai Zoltán r. tzls, a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozója, interkontinentális profi boksz kisvilágbajnok

továbbá a programban résztvevő rendőri állomány.

Információs háttér:

A szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére Dr. Bencze József altábornagy országos rendőrfőkapitány és Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke aláírták azt a megállapodást, amely szerint 2010. évtől kezdődően minden év február 11.-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatalos Véradónapja.

Az önkéntes véradással a rendőrség nemcsak Borbély Zoltánnak kíván emléket állítani, de tisztelgünk azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásunk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Néma főhajtás a hősök előtt: A bátorság vérvonala Néma főhajtás a hősök előtt: A bátorság vérvonala

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek