2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Hírek » B.A.Z.-megyei hírek » Négy év után megnyílhat az új állatmenhely
Négy év után megnyílhat az új állatmenhely

Négy év után megnyílhat az új állatmenhely

Négy év után megnyílhat az új állatmenhelyKatasztrofális körülmények közül mentettek állatokat a Bosch munkatársak

Állati jó lakások

Miskolc – A Miskolci Önkormányzat által felajánlott területen már negyedik éve folynak egy új állatsegítő menhely építési munkálatai. A közel 300 ápolásra szoruló és örökbefogadásra váró állat gondozása jelenleg katasztrofális és életveszélyes körülmények között zajlik. A Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. munkatársai az évek óta húzódó beruházás befejezését lendítették előre a kutyaházak elkészítésével.

„(…) kollégáim lelkesedését és segíteni akarását ismerve, szívesen vállaltam a Bosch gyárak támogató közreműködésének megszervezését. Közel 50 munkatárs áldozott a szabad idejéből egy napot, hogy az állatok végre maguk mögött hagyhassák a pingyomi embertelen körülményeket.” – mondta el Suszter Szabina, a Robert Bosch Power Tool Kft. munkatársa.

A miskolci Bosch és az Állatsegítő Alapítvány együttműködése több évre nyúlik vissza. A vállalat HR vezetői a kezdetektől fontosnak tartották az adományokból fenntartott állatmenhely támogatását, mely fennállásának 10 éve alatt több mint 5000 állatnak talált gazdát. Bár a menhely omlásveszéllyel és földcsuszamlással fenyegetett bányaterületen működik, az új telepre az ólak hiányában nem tudták átköltöztetni a kóbor kedvenceket. A két miskolci gyár lelkes állatszerető dolgozói fából készült, közel 500 kutya- és macska befogadására képes három szobás „lakást” építettek fel és szereltek össze.

„Nagyon szívesen támogattam a HR osztály munkatársainak személyes indíttatásból is fakadó tervét, hogy közös összefogásban előre lendítsük az állatmenhelyen folyó munkálatokat. A támogatásnak ismét olyan rendhagyó formáját találtuk, mely során erősíthető a vállalati csapatszellem, és az egyes munkatársak személyesen is kifejezhetik a rászoruló állatok iránt érzett szolidaritásukat. Az ólak összeszerelésében aktívan részt vevő és üzemeinkben gyártott kéziszerszámok ismét bebizonyíthatták, hogy életre terveztük őket.” – üdvözölte a sikeres együttműködést Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója.

Kisfalvi Nyina, a MÁSA vezetője elmondta, hogy a segítség az utolsó pillanatban érkezett, hiszen a nagymennyiségű hó olvadása olyan földcsuszamlásokat okozhat a területen, mely több száz megmentett állat életét veszélyezteti. „Újra megtörtént a csoda, hiszen a gyár mérnökei, irodai dolgozói, gyakornokai, HR munkatársai, pénzügyi alkalmazottai és a termelésben dolgozók egy csapatként támogatták, hogy az elveszett állatok beköltözhessenek új lakhelyükre.”

fotók:bosch-fotó

Négy év után megnyílhat az új állatmenhely Négy év után megnyílhat az új állatmenhely



Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp