2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Lady Gaga tarolt a Brit Awards gáláján

Lady Gaga tarolt a Brit Awards gáláján

Lady Gaga tarolt a Brit Awards gálájánTriplázott Lady Gaga: a Brit Awards mindhárom olyan kategóriában nyert, amelyben jelölték. A legrangosabb brit könnyűzenei elismerés idei, 30. díjkiosztó gáláján, a londoni Earl’s Court rendezvénycsarnokban ő vehette át kedd este az év legjobb külföldi énekesnője, az év külföldi felfedezettje, valamint – a The Fame című lemeze után – az év legjobb külföldi albuma díját. A hazaiak közül Dizzee Rascal és Lilly Allen kapta az év legjobb férfi és női előadójának járó elismeréseket.

Előbbi az e kategóriában szintén jelölt Robbie Williamst is megelőzte, utóbbi pedig karrierje első Brit Awards-díjával távozhatott a fényes londoni gáláról.

Mindazonáltal Robbie Williams sem maradt elismerés nélkül: ő különdíjban részesült a brit zenei élethez adott kiemelkedő hozzájárulásáért.

A régi nagy nevek közül az Oasis is külön elismerést kapott: a (What’s the Story) Morning Glory című albumuk a Brit Awards történetének legjobb lemeze lett.

A szobrocskát a banda nevében Liam Gallagher vette át – és ugyanazzal a mozdulattal a közönség közé hajította. Öccsének, Noelnek nem volt nyoma a rendezvényen; igaz, ő már tavaly, egy európai turné kellős közepén otthagyta a manchesteri bandát, mondván: elege van és távozik, mivel képtelen Liammel a továbbiakban együtt dolgozni.

Az év külföldi férfi énekese Jay-Z – ő olyan neveket előzött meg, mint például Bruce Springsteen és Eminem -, az év brit felfedezettje a JLS, a legjobb brit együttes a Kasabian lett.

A londoni gálát Robbie Williams egyvelege zárta; ebben olyan slágerei is felhangzottak, mint a Let Me Entertain You.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ábrahám Edit: „Sosem késő”
„Sosem késő” – akár ez is lehetne Ábrahám Edit mottója. A színésznő hatvan felett sem hagyja el magát, bomba formában van, és nyitott az újdonságokra …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…