2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság ellenőrzései az év végi ünnepek közeledtével

NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság ellenőrzései az év végi ünnepek közeledtével

Az év végi ünnepek közeledtével – a kiemelt kereskedelmi szezonhoz kapcsolódóan – december 31-ig, az állami adóhatóság összehangolt ellenőrzés sorozatot folytat az Észak-magyarországi régió területén. Az idén a korábbi évekhez hasonlóan – de az új szervezeti felállásból adódó lehetőségekkel élve a vámszakmai területtel és más társhatóságokkal szoros együttműködésben – az adóhatóság megnövelt ellenőri létszámmal lép fel az adókikerülő magatartásformák ellen. A NAV operatív egységei kiemelten ellenőrzik a számla és nyugtaadási kötelezettség betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét. Aktív hatósági jelenlét várható a bevásárlóközpontokban, a frekventáltabb piacokon, vásárokon, szezonális jellegű kitelepüléseken és elárusítóhelyeken. A vizsgálatok szervezése során a szakemberek figyelembe vették az üzletek, szórakozóhelyek és vendéglátó egységek kibővített nyitvatartási rendjét és ennek megfelelően hétvégi napokon, illetve az esti órákban is várható a revizorok megjelenése. Emellett az ellenőrzések fókuszában állnak a jelentősebb adóhátralékot felhalmozó adózók is.

Az összehangolt ellenőrzések célja a feketegazdaság visszaszorítása, a fogyasztók védelme, az adóelkerülésből adódó jogosulatlan piaci előnyök megakadályozása, ezáltal a jogkövető magatartást gyakorlók tisztességes versenyének biztosítása.

A vizsgálatsorozatot követően a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a tapasztalatokról tájékoztatást ad.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-Magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek