2024. 05. 24. péntek

Eszter, Eliza
1 EUR 387 HUF
1 GBP 454 HUF
Munkahelyteremtő beruházás indulhat Ózdon

Munkahelyteremtő beruházás indulhat Ózdon

Munkahelyteremtő beruházás indulhat ÓzdonPVC csövet gyártó cég, energiaközpont, innovációs központ települne Ózdon a Sajóvárkonyi Ipari Park területére, ha az év végéig az önkormányzat benyújtja a pályázatát a lehívható támogatásra. Egy eseti bizottság már felállt az ügyben. Az első ütemben két gépsorral mintegy 35 munkavállaló foglalkoztatását kívánja a PVC csőgyártó olasz és a magyar partner megoldani.

A leghátrányosabb helyzetű településeknek kiírt támogatási kereteknek megfelelően ipari infrastruktúra telepítéséről lenne szó. A vállalkozási modell lényege, hogy az önkormányzat egy projekttársaságban szerepelve, a beruházókkal együtt létrehoz egy ipari csarnokot, majd hosszú távra megfelelően működő cégeknek bérbe adja. A Sajóvárkonyi Ipari Park 27 hektáros területén kétszer négy hektáron két vagy három csarnok épülne föl, attól függően, hogy a funkció ezt miként indokolja.

Az első ütemben két gépsorral mintegy 35 munkavállaló foglalkoztatását kívánja az olasz és a magyar partner megoldani, a második ütemben pedig a harmadik gépsoron is megkezdődik a munka, mondta el Kolozsváry M. Dániel, a Magyar Európai Régiófejlesztő Szövetség ügyvezetője.

– A második beruházás az ipari parkot ellátó, megújuló energiákat hasznosító energiaközpont lenne, ahol szintén egy szakmai befektető jelenne meg, magyar bejegyzésű, magyar vállalkozásként – sorolta a részleteket az ügyvezető. – Ez a központ szolgáltatna hosszú távon energiát az ipari parkba betelepülőknek. A harmadik beruházásként az egyik legnagyobb magyarországi autóalkatrész-kereskedő cég innovációs központja települne Ózdon.

Mint Kolozsváry M. Dániel fogalmazott: a cél az, hogy a beruházás kizárólag szakmai alapon jöjjön létre, hosszú távon és biztonságosan működjön, adózzon Ózdon és minél több munkahelyet teremtsenek. A cégek képviselője szerint a befektetőknek elsősorban az elnyerhető támogatás összege volt vonzó, de fontos, hogy a város érdekeit szolgálja és egy sikeres projekt valósuljon meg, politikai színezet nélkül.

Az ózdi önkormányzat december 31-ig nyújthat be pályázatot a beruházáshoz szükséges támogatás lehívására. Felállt az ügyben egy eseti bizottság, amely csütörtökön már ülésezett is.

-ozd.hu-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Költözz költséghatékonyan!
Minden ember törekszik arra, hogy pénzügyeiben tudatos legyen: igyekszünk beosztani azt, amink van. Ha vásárolunk valamit, mindig tekintettel vagyunk …