2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Miskolctapolcai Barlangfürdő az Év fürdője

 Az Európában egyedülálló miskolctapolcai Barlangfürdő nyerte 2016-ban az Év fürdője versenyt!

A „természet csodája” megelőzte például Gyula, Zalakaros vagy Sárvár fürdőjét.

 

Az Év fürdője honlapján lehetett szavazni magyarországi fürdőkre 3 kategóriában. Az egyik volt az Év fürdője, amelyet idén a Miskolctapolcai Barlangfürdő nyert el.

A honlapon a fürdőről azt írták: „Miskolctapolca igazi kuriózum a termálfürdők palettáján. Barlangfürdője Európában egyedülálló, hiszen karsztban ilyen magas hőfokú víz nem található másutt.

A 30 fokos víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén ajánlott, de mivel sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké – nem éri el az 1000 milligramm/litert sem – így korlátlan ideig lehet benne fürdőzni.”

 

A fürdő üzemeltetője a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője is nagyon örült a díjnak, amelyet elsőként azoknak köszönt meg, akik a Barlangfürdőre szavaztak.

Az okokról kérdezve Beke Tibor elmondta: „a Miskolctapolcai Barlangfürdő európai kuriózumnak számít, mivel az egyetlen természetes barlangi környezetben működő fürdő, de a fürdő által nyújtott szolgáltatások, a nyári szezonban szervezett éjszakai fürdőzések és a páratlan környezetben megtartott nyári zenés programok együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy a látogatók, a közönség ilyen nagy számban támogatott minket szavazatukkal.”

 

Az eredmény figyelemre méltó, hiszen közel 1500 szavazattal előzte meg a második helyezetett a Miskolctapolcai Barlangfürdő. A TOP 15 listából az is kiderül, milyen fürdők végeztek még az Év fürdője mögött.

 

Az Év fürdője honlapon is olvashatnak bővebben 2016 nyertes fürdőjéről, a Miskolctapolcai Barlangfürdőről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…