2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Jobbik gratulál az Alternative für Deutschland pártnak a tartományi választáson elért sikerekhez

A Jobbik gratulál az Alternative für Deutschland pártnak a tartományi választáson elért sikerekhez

A Jobbik Magyarországért Mozgalom örömmel értesült arról, hogy az Alternative für Deutschland párt a húszszázalékos lélektani határt is meghaladva a második erőként végzett a Mecklenburg–Elő-Pomeránia tartományban megtartott választásokon. Az AfD mostani és korábbi eredményei nemcsak egy párt, de egy szemléletmód sikerét is jelentik. A Szász-Anhalt és Baden-Württemberg tartományokban elért eredmények után most ismét bebizonyosodott: az emberek a lejáratódott XX. századi elitek helyett új, a valós problémákra választ kereső erőket szeretnének látni a politikai életben.

Igen beszédes az a tény, hogy a migránsok áradatát Európára szabadító Angela Merkel pártja éppen a kancellár „saját tartományának” számító Mecklenburg–Elő-Pomerániában szenvedett történelmi vereséget az AfD-től, mely noha csak a második helyet érte el, növekvő népszerűségének köszönhetően a választás győztesének tekinthető.

Reményünket fejezzük ki, hogy az AfD újabb sikere csak egy állomása annak az útnak, mely a szövetségi választásokon való győzelemig vezeti majd a Németország számára valódi alternatívát kínáló erőt. Meggyőződésünk, hogy a XX. század hamis vitáiban elszürkült, maguk mögött egy válságoktól szenvedő kontinenst hagyó régi pártok helyére mind több országban, köztük Magyarországon is új, az európai emberek érdekeit néző erők lépnek majd.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek