2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 406 HUF
1 GBP 482 HUF

Miskolcon megnyílt az ország első járási kormányablaka

Küldetésnek nevezte a közigazgatási reformot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, aki Miskolcon hétfőn megnyitotta az ország első járási kormányablakát.

A politikus úgy fogalmazott: a közigazgatási reform nemcsak szakmai program, hanem küldetés, amely Magyarországon az állam és a polgárok közötti kapcsolatrendszer újradefiniálását szolgálja. “Hiszünk abban, hogy az állam és polgára (…) közötti kapcsolatrendszer nem lehet mindig és minden helyzetben alá- és fölérendelt.”

 

Mint mondta, egy demokráciában a polgár az, aki adójával eltartja az államot, a választásokon dönt arról, hogy kik irányítsák az államát, és aki a politikai részvétel ezernyi formájával befolyásolhatja az állam döntéseit. Hozzátette: a közigazgatásnak olyan szolgáltatásokat kell nyújtania a polgároknak, amelyekkel ők elégedettek lesznek.

 

A szaktárca vezetőjének ismertetése szerint a közigazgatási reformmal az is célja volt a kormánynak, hogy a széttagolt, megyei államigazgatási rendszerből a kormányhivatalok kialakításával hatékonyan működő, egységes és integrált intézmény jöjjön létre. Hozzátette: a jogszabályok átalakításával az eddigieknél hatékonyabb és egyszerűbb államigazgatási ügyintézést tettek lehetővé.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…