2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Megújul az orvosi rendelő Tiszalúcon!

Megkezdődött Tiszalúcon a házi-és gyermekorvosi, valamint a védőnői szolgálatnak helyet adó orvosi rendelő felújítási, bővítési munkálata, melyre Tiszalúc Nagyközség Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében 60 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A különálló épületben működő háziorvosi rendelő a gyermekorvosi rendelővel és a védőnői szolgálattal egy épületbe történő integrálása valósul meg, az akadálymentesítés szempontjainak figyelembe vételével. Kialakítanak egy 17 férőhelyes (ebből 2 férőhely mozgáskorlátozott) parkolót és 3 db kerékpártárolót is.  Bővül az épület, ugyanis a korábbi „L” alaprajzforma „U” alakba kerül kiegészítésre. A projekt során a teljes belső gépészet és elektromos hálózat cseréje, külső-belső nyílászáró csere, homlokzati-, padló,- és födém hőszigetelés, illetve teljes burkolatcsere valósul meg. A jelenlegi fűtőberendezést felváltja egy korszerű, központi kondenzációs, zárt égésterű gázkészülék, sőt a korszerűség és nem utolsó sorban az energiahatékonyság jegyében a meleg víz előállítására napkollektor kerül felszerelésre.   
A rendelőkben a jelenlegi eszközállomány alkalmas a munkavégzésre, így csupán 2 db íróasztal kerül beszerzésre, melyet a védőnői szobába helyeznek majd el.

A felsorolt tevékenységek megvalósítása során teljesülnek majd a projekt fő céljai, melyek közt szerepel a társadalmi esélykülönbségek csökkentése, a minden lakos részére hozzáférhető ellátás biztosítása.

A projekt legnagyobb jelentősége, hogy az épület működtetési költsége csökken; javul a háziorvosi, gyermekorvosi és védőnői szolgáltatás minősége; valamint az akadálymentesítés eredményeként mindenki számára elérhetővé válnak az épületben működő szolgáltatások.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek