2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolcon 12 helyszínen 3650 homokzsák van készenlétben

Fokozott figyelem az olvadás és a nagy mennyiségű csapadék miatt
A nagy mennyiségű csapadék és a várható olvadás vízszint emelkedést okozhat a Szinván és Miskolc egyéb vízfolyásain. Az áradás intenzitása függ az olvadás gyorsaságától és a további csapadék mennyiségétől.
A Szinva meder partfalerősítésének és mederkotrásának köszönhetően egy 60-70 cm-el magasabb vízszint sem jelenthet árvízveszélyt, de a Szinva felső szakaszán (Alsóhámor- Lillafüred közötti szakasz, Pecér völgy, Baráthegyalja u., Bölcs utca) a szűk mederszelvényen lezúduló nagy mennyiségű víznek romboló hatása lehet. Ezekre a szakaszokra a város kiemelt figyelmet fordít!

A deponálási pontokon (12 helyszínen) elhelyezett 3650 db homokzsák az azonnali reagálást, a megelőző felkészülést szolgálja, ezért kérjük a lakosságot, ne vigyék el a homokzsákokat, hanem azokat szükség esetén a mederpartra helyezzék el! A deponálási pontokat táblák jelölik.

A Nádasréten 45 raklap elkészített homokzsák, 540 töltött zsák és 110 tonna homok áll rendelkezésre.

Deponálási pontok: Ómassa, Bükkszentlászló, Lillafüred (buszvégállomás), Molnárcsárda (itt 11 raklap zsák van kihelyezve) Baráthegyalja, Pecérvölgy, Bölcs utca, Szervezet utca vége, Dayka híd, Tapolcán a Lidó árok, Görömbölyön a Dr. Kalocsay Kálmán és Lakatos utcák.

A Városgazda Kft. és a Közterület- Felügyelet 0-24 óráig megerősített figyelőszolgálatot tart.

Az ünnepi hétvégén a Városgazda 20 fővel, a közterület-felügyelet pedig 30 fővel tart ügyeletet. Készenlétben vannak a polgárőrök is.

Veszélyhelyzet esetén a Városgazda 600 fővel, a Polgárvédelmi egység pedig 300 műszaki mentővel tudja megkezdeni az azonnali védekezést.

A Diósgyőri tűzoltólaktanyában 2 teherautó és két személyszállító van készenlétben.

A Hámori tó elő-apasztásos ürítése folyamatos. Jelenleg -70 centiméteren áll a Hámori tó, de szükség esetén még 20 centivel csökkenthető a vízszint.

A víztermelő telephelyeken is folyamatos, 24 órás a monitoringozás, vagyis a források nyersvizének minőségi változását állandóan mérik. Az ellenőrző rendszer érzékenysége riasztási és kizárási határértékre van beállítva, ami azt jelenti, ha karsztvíz árhullám alakulna ki a Bükkben, a riasztási határérték elérése esetén a szabályzatban rögzített módon fokozott odafigyelést, gyakoribb, hatóságilag akkreditált vízmintavételezést és gyorstesztet alkalmaznak.  
Amennyiben bármelyik víztermelő telephely kizárásra kerül, úgy a MIVÍZ Kft. a többi víztermelő telephelyből, az ivóvíztározó medencéiből, valamint más társvízműtől vásárolt ivóvízzel fogja biztosítani a folyamatos vízellátást. A folyamatos vízellátás érdekében a MIVIZ Kft. mindent előzetes intézkedést megtett, a húsvéti időszakban is fokozott készenlétet tart.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek