2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Miskolci útfelújítás

Soltész Nagy Kálmán és a Vörösmarty utca szélesítéséről

Befejeződött az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában a „Közúthálózat fejlesztése Miskolc városában” című, ÉMOP-3.1.2/B-09-2009-0007 azonosítószámú projekt kivitelezése. A pályázatban Miskolc Megyei jogú Város Önkormányzata mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint Konzorciumi Partner vett részt.

A projektet dr. Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere, Katona Ferenc, a terület önkormányzati képviselője(Fidesz-KDNP) és Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. B-A-Z Megyei Igazgatóságának Műszaki Tervezési osztályvezetője adta át.

A 2011. április 24-én indult projekt keretében önálló jobbra kanyarodó sáv épült a Soltész Nagy Kálmán utcán a Vörösmarty utcai vasúti felüljáró irányába, ezzel is megkönnyítve az autósok közlekedését. A közút szélesítésével önálló balra, egyenes és jobbra sávokban lehet haladni a Király utca felől a Vörösmarty utcán. Átépítették az autóbusz öblöt, a jelzőlámpát és a várakozóhelyet is. Új aszfaltszőnyeget kapott a Vörösmarty utca a Szinva ABC-től a Gizella utca kereszteződéséig.

Az átépítéssel nőtt a forgalmi sávok száma és ezzel a csomópont kapacitása. A jelzőlámpás irányítórendszerek összehangolásával csökken a megállások, lassítások száma és ezáltal a káros anyag kibocsátás, a levegőszennyezés is mérséklődik.

A projekt összköltsége 111 millió Ft, melyből 83 701 002 Ft a támogatás, melyhez Miskolc Megyei Jogú városa 27 milliós önrésszel járult hozzá. Maga a felújítás az ÉMOP keretein belül zajlott. A Támogatás az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A csomópont rekonstrukciójával gyorsabban és egyszerűbben közlekedhetnek majd az autósok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek