2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Miskolc polgármestere a sajóbábonyi eseményekről

Miskolc polgármestere a sajóbábonyi eseményekrőlKáli Sándor: Ébresztő Magyarország! Ez etnikai összecsapás volt Sajóbábonyban!
A hétvégén Sajóbábonyban – Miskolctól alig 15 kilométerre – felfegyverzett emberek estek egymásnak úgy, hogy az egyik oldalon a cigányok, a másik oldalon a cigányellenesek álltak. A rendőrség a környék összes mobilizálható erejét összevonta, így a környező településeken és Miskolcon is alig volt rendőr.

„Még elképzelni sem tudom, mi van akkor ha Miskolcon is rendőrre lett volna szükség.” – mondta Káli Sándor Miskolc polgármestere, aki megállapítja, hogy a minisztériumi ígéretekből egyenlőre nem lett semmi: Miskolcon továbbra is 80-100 rendőr hiányzik az utcákról.

Ébresztő Magyarország! Tessék észrevenni, hogy így nem választásra, hanem egyre hevesebb összecsapásokra és polgárháborús állapotokra készül az ország. Ez a feszült helyzet nem tartható így tovább – mondta Miskolc polgármestere.

Káli Sándor szerint már nem elég riogatni sem az országot, meg kell kezdeni a munkát, mivel sem etnikai villongásokra, se rasszista válaszokra nincs szüksége Magyarországnak, miközben most a végletek között vergődünk.

Országgyűlési képviselőként, és Magyarország egyik legnagyobb városának polgármestereként kérem, hogy a Parlament azonnal tűzze napirendjére az ügyet, és alakuljon egy olyan valós jogkörökkel felruházott bizottság is amiben külső szakértők is helyet kapnak. Több szakértői tanulmány nem kell, cselekvési tervre és annak végrehajtására van szükség.

A Parlamentnek és a politikusoknak most nem a választásra, hanem az ország békéjének megteremtésére kell koncentrálniuk. Továbblépve pedig hitet és elfoglaltságot – munkát – kell adniuk a szegényebb térségek embereinek, hogy helyreálljon a rend – mondta Káli Sándor Miskolc polgármestere.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…