2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Minőségi megújulás Selyemréti Strandfürdőben

Május 1-jétől egy még korszerűbb, igényesen felújított selyemréti fürdőbe térhetnek vissza vendégek. A megújult Selyemtéri Strandfürdőt Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Dr. Kriza Ákos polgármester adta át.

A Selyemréti Strandfürdő fejlesztésének újabb szakasza tavaly november 1-jén kezdődött. Ennek részeként egy 50 méteres medence épült a régi helyére, és megújult a főépület is. Az 1,7 milliárd forintos fejlesztés a Miskolci Vízilabda Club (MVLC) sportfejlesztési programjában szerepelt, amelyhez a TAO-támogatás nagy részét a Wanhua-BorsodChem Zrt. és a SEGA Hungary Kft. biztosította. A beruházáshoz szükséges önerőt a város állta.

Dr Kriza Ákos, a város polgármestere az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta: „Miskolc ma a minőségi fürdők városa. A hangsúly a minőségen van. Amikor a Selyemréti Strandfürdő felújításához kezdtünk, a legmagasabb minőséget tűztük ki célul. Egyrészt, hogy a miskolciak méltó környezetben, a legjobb szolgáltatásokat kapják. Másrészt, mert úgy gondoljuk, hogy a minőség minőséget vonz. Nem véletlen, hogy olyan világvállalatok választják ezt a várost befektetésük helyszínéül, mint a Lufthansa.”

A selyemréti beruházás legfontosabb elemeként elbontották a régi, elavult 50 méteres úszómedencét. Helyére egy teljesen új, szintén 50 méteres, de már a versenysport céljára és az utánpótlástornák megrendezésére is alkalmas medencét építettek, amely új uszodatechnikát és -gépészetet kapott. A medence vizének melegítésére modern, hőszivattyús megoldást választott a város, ami környezetbarát és energiatakarékos.

Az uszodatér fölül eltűnt a korábbi légtartásos sátor, helyette esztétikusabb, merevvázas sátorszerkezet épült. Ennek falait a tavasztól őszig tartó időszakban elbontják, így oldalról nyitott lesz a medencetér. A főépület tető- és födémszerkezetét is felújították, az épület elektromos hálózatát is részben kicserélték. Megújultak és tágasabbak lettek a kiszolgáló létesítmények. A 2. emeleten új ifjúsági- és gyermeköltözőket hoztak létre, így a sportolók és a vendégek mostantól külön helyiségekben öltözhetnek.

A mostani fejlesztést megelőzően, 2013-ban a Selyemréti Strandfürdő közel 1 milliárd forintból újult meg és vált igazi családi fürdővé. A tavaly november 2-án elkezdett és 2019. május 1-jén átadott újabb beruházással a régió egyik legkorszerűbb és legszebb strandfürdője várja a vendégeket és a sportolókat Miskolcon.

Fotó forrás:minap.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek