2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Minitornádó Monokon

Minitornádó Monokon

Minitornádó MonokonMost nem Monok sürgő, forgó, sokak által kedvelt, mások által kevésbé favorizált polgármesteréről lesz szó, hanem egy elemi erejű szélviharról, vagyis szerencsére csak imitálásáról.

A forgatókönyvíró  igyekezett a valóságot reprodukálni, vagyis életszagú feladatokat alakított ki az akcióban részt vevő több tucat tűzoltónak, katasztrófavédelmi szakembernek, akiknek a munkáját a rendőrök, polgárőrök is segítették. Sőt  a miskolci Spider speciális mentőcsoport is akciózott. Elsőként egyből ők kaptak munkát, nevezetesen a vihar által megrongált iskolából kötélhíd segítségével mentették a gyerekeket, majd a tűzoltók fóliáztak be egy megrongálódott háztetőt. A gyakorlat életszagúvá tételéhez kollégáik fecskendővel locsoltak a háttérben, biztosítva a folyamatos vízpermetet. Másik helyszínen a felduzzadt víz útjában lévő földsávot vágták át, majd következett a leglátványosabb elem: vízbe esett kocsiból mentés, amihez az éppen csak csordogáló patakot előtte gáttal alaposan fel kellett duzzasztani. A lerobbant Skodát a tűzoltók célszerszámaikkal pillanatok alatt felnyitották, mint egy konzervdobozt, a sérültet és lakottak kiemelték, majd a roncsot is kivontatták. A Spider csoport búvárának segítségével pillanatok alatt kiemelték a kútba esett férfit (vagyis bábut). Később  Kossuth Lajos szülőházából mentették a műkincseket… persze, szerencsére csak gyakorlásként. Hiszen az egész akció célja az együttműködés begyakorlása volt. A szélviharon természetesen részt vett Szepessy Zsolt, Monok polgármestere is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…