2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mindszent havi mulatságok

Harmadik alkalommal rendezték meg Bodrogkeresztúron a Mindszent Havi Mulatságot október 13-14-én, amelyen a helyi érdekeltségű kézművesek látták vendégül az érdeklődőket és mutatták be a településüket.„Egy ilyen rendezvény elsődleges célja a tokaji bor népszerűsítése, a helyi kézműves hagyományok felidézése”- mondta Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A képviselő ünnepi megnyitójában hangsúlyozta: Az idén 10 éve annak, hogy a Tokaj-Hegyaljai Borvidék felkerült az UNESCO világörökségi helyszínek listájára. Így dupla ünnep ez a mai, mert évfordulóra is emlékezünk, amely újra ráirányítja a figyelmet a táj szőlészeti és borászati értékeinek az elismerésére, fejlesztésére, s ugyanígy az épített valamint a természeti örökség védelmére is.
Kiváló borok, szüret és aszúszedés, kiállítások, egész napos programok a borászatoknál, régi borászati eszközök bemutatója, kézművesek, népi játékok, tökfaragás és gyerekfoglalkozások várták a látogatókat. A családias hangulatú rendezvényen sajt- és joghurt, helyi ételek, különleges lekvárok és Tokaji Borecet is kóstolható volt.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek