2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Milliárdok a Miskolci Egyetem fejlesztésére

Milliárdok a Miskolci Egyetem fejlesztésére

Milliárdok  a Miskolci Egyetem fejlesztéséreMint arról az Rmagazinban korábban is hírt adtunk, ismertetve részletesen a projektet, kilenc milliárd forint fejlesztési forrást nyert el a Miskolci Egyetem 2008-2009-ben.Dr. Mang Béla fejlesztési rektorhelyettes azt mondta a keddi sajtótájékoztatón: optimizmus és innováció ezek a kulcsszavak az egyetemmel kapcsolatban.

– ezek a kulcsszavak az egyetemmel kapcsolatban. dr. Patkó Gyula rektor bevezetője után a kilencmilliárdot elnyert pályázatokról szóló rövid ismertetők következtek.  A Miskolci Egyetem hazai és nemzetközi versenyképességének komplex megújítása ezek közül a legnagyobb összegű.  Az egyetem versenyképességének növelése a régió versenyképességének növelését is jelenti. Mi mindenre futja ebből a pénzből? Miskolcon és Sárospatakon épületek újulnak meg mintegy 37 ezer négyzetméteren.Laboratóriumokat korszerűsítenek, modern eszközökkel.szerelik fel.   A projektjavaslathoz, üzleti tervekre alapozva összeállított eszközlista majdnem 400 tételt tartalmaz.Hatmilliárd 230 millió forint ez a támogatás.

A nyertes projektek között szerepel még az elektronikus könyvtári szolgáltatások fejlesztése,200 millióból, a Miskolci Egyetem Technológiai- és Tudástranszfer Centrumának kialakítása, működtetése, az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter menedzsment szervezetének kialakítása, fejlesztése, a tudományos utánpótlás-nevelés, a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése. Ez 150 milliós pályázat. Ugyancsak támogatást nyert a Mechatronikai és Anyagtudományi Kooperációs Kutatási Központ jövőbeli működésének fejlesztése, megerősítése, High-Tech automatizált működtetésű integrált logisztikai laboratórium kialakítása, valamint a Zenepalota PPP alapú konstrukcióban történő rekonstrukciója, húsz éven át tartó üzemeltetése. Van amelyik beruházás már megvalósult, illetve megvalósulás alatt áll, többnél a szerződéskötés, illetve ennek előkészítése folyik. A tájékoztatás szerint a fejlesztések két évet vesznek igénybe, s b 2011-re be kell fejezniük.

 
Milliárdok  a Miskolci Egyetem fejlesztésére

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…