2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Mezőcsáton is megalakult a térségi foglalkoztatási paktum

MEGALALKULT A HELYI FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉS MEZŐCSÁT ÉS TÉRSÉGE 16 TELEPÜLÉSÉN

2017. december 5-én megalakult a Mezőcsátra és térségére kiterjedő foglalkoztatási paktum, melyben helyet kapnak a helyi munkaerőpiac szereplői, vállalkozások és a munkaadók érdekképviseleti szervezetei, a helyi közszféra és civil szféra képviselői, a BAZ Megyei Önkormányzat, valamint a konzorciumi partner B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal. Az ülésen aláírásra került a partnerek közti együttműködési megállapodás, valamint elfogadásra került a paktum foglalkoztatási stratégiája.
A Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás „Helyi foglalkoztatási paktum a Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 16 településén” című, TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00003 azonosító számú projektje támogatást nyert helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozására a TOP-5.1.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések című felhívás keretében.
A 336 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja a Társulás településeit lefedő, a közszféra, üzleti szféra és a civil szféra széleskörű partnerségén alapuló helyi foglalkoztatási együttműködés (paktum) létrehozása és a kialakított stratégia mentén képzési és foglalkoztatási program megvalósítása a munkaerőpiac bővítése érdekében.
A helyi vállalkozások munkaerőigényére alapozva 220 fő helyi hátrányos helyzetű álláskereső, közfoglalkoztatott és inaktív részesülhet munkaerőpiaci szolgáltatásokban, vehet részt képzésben és támogatott foglalkoztatásban munkaerőpiaci elhelyezkedésük érdekében. A fejlesztés eredményeként mintegy 72 fő kerülhet foglalkoztatásra az elsődleges munkaerőpiacon a 2017 és 2020 közötti megvalósítási időszakban.
A paktum Mezőcsát és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 16 tagtelepülésére terjed ki (Ároktő, Gelej, Hejőbába, Hejőkeresztúr, Hejőkürt, Hejőpapi, Hejőszalonta, Igrici, Mezőcsát, Muhi, Nemesbikk, Nagycsécs, Szakáld, Tiszadorogma, Tiszakeszi, Tiszatarján)
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek