2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

Menthetetlen fákat vágnak ki Miskolcon, majd gondoskodnak a pótlásukról

A városi főkertész és munkatársai húsvét előtt tartottak bejárást a Tátra és Torontáli utcákon. A közterületi növényzet kezelése, gondozása témájában a következő megállapításokat tették:

 a helyszíni bejárás során feltárt, az úgynevezett „Fakopp” (műszeres) vizsgálattal nem megállapítható körülmények figyelembevételével a két utcában összesen 40 megmaradt fa kivágásáról kellett dönteni, az élet- és vagyonbiztonság veszélyeztetése miatt. A Tátra utcában 2 darab, a Torontáli utcában 1 darab fa esetében szemmel látható a rovarok jelenléte különböző furatok formájában, így ezek a fák csak visszavágást igényelnek, hogy életüket „rovarhotelként” folytathassák tovább.

 

Amint a fedezet és a fakivágási engedély a rendelkezésre áll, még lombfakadás-lombosodás előtt, azaz mielőbb szeretnék a városházi szakemberek megkezdeni a szükséges beavatkozást, a korábbi vágást végző vállalkozó igénybevételével. Az előzetes szemlék alapján élő fészek jelenlétét csak feltételezni lehet, de nagy figyelemmel kell lenni a mostanában fészkelő és költő madarakra. „Ha ilyet találunk, civil segítőink részvételével azonnal gondoskodunk a védelmükről” – szögezte le közleményében a városi főkertész. Egyúttal kéri a lakosság segítségét abban, hogy gépjárműveikkel a munkavégzést ne akadályozzák!

 

A kivágandó fák pótlásáról a miskolci önkormányzati gondoskodni fog. Bazin Levente önkormányzati képviselő közreműködésével megkezdődött a szavazás a pótlás tekintetében az őszi telepítéshez a fafaj kiválasztására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…