2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Jakab:Na, ennyire érzi át a magyarok helyzetét Orbán

A héten, amikor épp megdőltek az országban a halálozási rekordok, amikor egyre többen veszítik el a munkájukat, a vállalkozásukat, a bevételüket, akkor Orbán Viktor bemegy a rádióba, és fociról meg focistákról beszél.
⚽️Arról, hogy egy magyar kapusedzőt kirúgtak Németországban, mert mást gondol a világról, mint az ottaniak, és ez elfogadhatatlan. Arról nem beszélt, hogy idehaza egy nemzet retteghet az állásáért, ha mást gondol, mint a Fidesz, még akkor is, ha épp egy focista gondol mást. Őt is kirúgják, ha nem igazodik a pártállásponthoz. De a lényeg – legalábbis a miniszterelnök szerint – hogy a magyar fociválogatott akkor is egyben maradjon, ha a kapusa mást gondol a világról, mint a kormány.

⚽️Ja, és nyugodjunk meg, a júniusi foci EB-re mindenki be lesz oltva, szóval lehet focimeccsre menni. Hogy miből, azt nem mondta meg, merthogy se bértámogatásról, se megemelt álláskeresésiről, se fizetett pótszabadságról, se munkahelyvédelemről nem esett szó, mint ahogy arról sem, hogyan segíti a kormány az egészségügyben dolgozókat, hogy sikeresen, anyagilag is megbecsülve küzdhessenek a járvány ellen. Csak a foci számít. Munka, egészségügy, iskola, élet? Az itt sokadlagos.

Apropó, iskola. Az általános iskolák április 19-én nyitnak, a középiskolák május 10-én. Legalábbis ma épp ezt mondta, holnap talán mást fog. Minden változik. Csak a foci, meg a kormányzás színvonala nem.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek