2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Megvette a megye a zsujtai idősek otthonát

A megyei önkormányzatok konszolidációjáról, a megyei önkormányzati intézmények és a Fővárosi Önkormányzat egyes egészségügyi intézményeinek átvételéről szóló törvény végrehajtásával összefüggő kérdésekben hozott döntést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2011. december 18-án tartott rendkívüli ülésén. A közgyűlés első napirendi pontként tárgyalta a  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat vagyonáról a vagyongazdálkodás szabályairól és eljárási rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítását. A módosítás megteremtette a jogalapját  a Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok használati jogának önkormányzat vagy állami szerv részére történő átadásának.

A közgyűlés zárt ülésen döntött a zsujtai idősek otthona épülete és hozzá tartozó kiszolgáló ingatlanok megvásárlásáról, amely  Dr. Mengyi Roland, a közgyűlés elnöke szerint a jövőben a  megyei ellátórendszer korszerűsítését szolgálhatja. Az elöregedő megyei lakosság körében egyre több a bentlakásos szociális ellátást igénylő idős ember. A megyei intézményfenntartó központ egy magasabb színvonalú és költséghatékonyabb ellátást tud majd biztosítani az intézményhálózat bővítésével.

A közgyűlés a továbbiakban  hatályon kívül helyezte a novemberi és decemberi ülésein hozott határozatait, amelyekben több ingatlana tulajdonjogának helyi önkormányzat számára történő átadásáról döntött, és a rendkívüli ülésen elfogadott határozatával az ingatlanok használati jogát adja át az érintett önkormányzatok részére.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Ellátó Szervezete jogutódjának, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Gazdasági Központ használatában lévő épületek, ( Miskolc Városház tér 1szám alatti Megyeháza A,B,C,D épület, a Patak utcai parkoló, valamint a Miskolc-tapolcai vendégház ) használati jogának a Megyei Önkormányzat részére történő átadásáról is döntés született. A döntés indoka, hogy a Gazdasági Központ kötelező feladatainak ellátásához nem kapcsolódnak a fent nevezett épületek, így indokolt a használati jog megváltoztatása.

A közgyűlés döntött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosításáról is. A költségvetés módosítására, összhangban az államháztartási törvénnyel az ingatlanvásárláshoz kapcsolódó kiadások átvezetése miatt volt szükség.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek