2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Megújult Miskolcon a selyemréti strandfürdő

Befejeződött Miskolcon a belvároshoz közeli selyemréti strandfürdő újjáépítése, fejlesztése, bővítése, a beruházás csaknem egymilliárd forintba került. A létesítményt hétfőn Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester adta át, a nagyközönség várhatóan a hétvégén veheti majd birtokba.

Az eredeti tervek szerint egy évvel ezelőtt már fürödhettek volna a miskolciak a megújult létesítményben, ám a város önkormányzatának tulajdonában lévő Miskolc Holding Zrt. tagvállalata, a Miskolci Turisztikai Kft. tavaly felbontotta azt a szerződést, amelyet a fürdő építésére kötöttek a kivitelezést közbeszerzésen elnyerő Hajdú-Ép Kft.-vel. Ezt azzal indokolta, hogy a cég nem tartotta be a szerződést, és ezzel veszélyeztette a város érdekeit. A munkát egy újabb közbeszerzésen két miskolci cég, az Adeptus-H Zrt. és az Orszak-Borsod Kft. konzorciuma nyerte el.

A most befejeződött projekt keretében a selyemréti strandfürdő területén – uniós forrásból és banki hitelből – megépült egy öt egységből álló termálvizes, feszített víztükrű, vízvisszaforgató és -szűrő rendszerű, összesen 1728 négyzetméter vízfelületű medencecsoport, újra lett dögönyöző, valamint épült egy 25 méteres úszómedence, egy csúszdamedence, egy élményelemekkel felszerelt gyermekmedence is spirál alakú gyerekcsúszdával, ülőmedence pezsgőággyal, pezsgőlevegő-buzgárral.

A hétfői hivatalos átadás után a helyszínen az MSZP három politikusa – Simon Gábor országgyűlési és önkormányzati képviselő, Varga László országgyűlési képviselő és Tompa Sándor önkormányzati képviselő – sajtótájékoztatón azt mondta: egy hányatott sorsú beruházás fejeződött most be, és a strandot a miskolciak lényegesen korábban használhatták volna.

Közlésük szerint míg Debrecen vagy Nyíregyháza a turisztikai célú fejlesztésekre kiírt pályázatokon sikeresen pályázik, milliárdokat nyer el, addig Miskolc ilyenekkel nem dicsekedhet. Megemlítették azt is: ez a fejlesztés még az előző, szocialista városvezetés idején kezdődött, a projektek ugyanakkor egymásra épülnek, ciklusokon át folytatódnak, “polgármester jöhet, mehet, de a városfejlesztésnek töretlenül folytatódnia kell”.

A polgármesteri hivatal erre reagálva közleményt adott ki, amelyben egyebek mellett azt írták: “a miskolci MSZP-nek nincs sem erkölcsi, sem szakmai alapja kritikát megfogalmazni a jelenleg zajló beruházásokkal kapcsolatban”. Hozzátették: a selyemréti strandfürdő átépítésének tervezése még 2007-ben kezdődött, 2010-ig azonban egy kapavágás sem történt annak érdekében, hogy ott családi élményfürdő legyen.

Fotó:minap
– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …